Att vara farmor

Det är fantastiskt att vara farmor. Mitt lilla barnbarn bor på annan ort, men jag får träffa honom så ofta jag vill. Ibland kommer han hit men oftast åker jag till honom. Stellan går nu i förskola, och trivs väldigt bra med det. Det händer att föräldrarna gör saker som gör att de behöver stöttning med Stellan. Jag rycker mer än gärna ut. Ansvaret för ett litet barn gäller dygnet runt, hela tiden, varenda sekund. Det är kul att vara med Stellan. Han är lätt att vara med. Det är kul att prata med honom. Jag är lycklig och stolt.

Sen har jag en fundering kring det här med farmor, varför låter farmor äldre än mormor?

Min farmor hade håret i en grå knut redan som 60-åring medan min mormor tonade sitt hår tills hon var över 70 år, alltså var min farmor äldre än min mormor (inte i ålder men i sinnet).

Jag har också en känsla av att mormor oftare blir tillfrågad om olika saker än vad farmor blir. Beror det på att flickor i allmänhet har närmare kontakt med sina mammor än vad pojkar har?

skornaNu är han så stor så han har provat sin pappas första skor, aningen för stora.

Dessa skor är urvuxna. Nu är Stellan inne på ett par lågskor av märket Pax i skinn. Bra grejer som håller för en generation till.

4 kommentarer

4 tankar om “Att vara farmor

  1. Jag är farmor till 2 st killar – det är som att återuppleva mina egna söner! De här två (Ben och Nick ) är inte bara lik sin far (Andreas) och farbror till utseendet utan i sättet också. Jätteroligt! De är 7½ och 6 år. Det är så roligt när de är här och jag är totalt slut när de åker hem! MIn sonhustru frågar mig mycket till råds och vi är ganska lika i mångt och mycket. Men om jag går till mig själv så frågade jag ng min egen mor mer än svärmor!
    Man ska bara akta sig för att inte lägga sig i, låt föräldrarna komma själva. Vem är det som ska bli pappa? Den äldste eller den yngste?

    • Det är den yngste, Daniel, som nu ska bli pappa. Tiden går fortare än vi tror. Dina barnbarn är redan i skolåldern. Din sonhustru verkar vara en klok kvinna som frågar dig om råd. Jag ser verkligen fram emot att få bli farmor.

  2. Gratis. Jag blev farmor 11 augusti och det är helt underbart. Har en mycket god relation med ”sonhustrun”, hon kallar mig extramamma så jag känner verkligen att jag kommer att få vara delaktig i detta nya lilla liv. Själv hade jag mer kontakt med in mor än svärmor av olika anledningar. Mest för att svärmor var så beskäftig, Hade ju 4 egna + ett fosterbarn och var dagmamma SÅ hon visste minsann allt om barn. Inte alltid bra att vara så stor i orden.

    • Härligt att höra om din goda relation med hela den lilla familjen. Du kanske har den på närmre håll än vad jag har. Min son med familj bor i Stockholm, inte nästgårds precis.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s