Stickat

Du kan kontakta mig genom att maila till elisabeth@chateauvadeau.com Gå gärna in på företagets hemsida för att se hela verksamheten, www.chateauvadeu.com De flesta varorna finns nu i webbutiken, klicka på startsidan högst upp till höger på min webbutik.

Min favoritsysselsättning är att sticka sockor och sjalar. Nu även lite småbarnsplagg. Mitt första virkalster blev en babyfilt i mormorsrutor i 70-talsfärger.

Titta i min webbutik. Där finns många sockor i olika färger och storlekar. Finns inte det du letar efter, hör av dig! Jag kanske kan fixa det.

Sockorna i stickade i Fabel och finns även i färgerna blått, brunt, grönt, rött och lavendel. Flera av färgerna i nyanser av färgen. De flesta är i storlek 38-40.

Jag stickar i andra färger och storlekar på beställning. Fabel är ett garn som består av 75 procent ull och 25 procent nylon, för styrkans skull. Det bästa är att det går att tvätta i maskin på 40 grader. Priset för dessa handstickade sockor är 175 kronor. Sockorna är stickade med stickor 2½ så det tar en stund.

Jag har även en mängd pulsvärmare och barnvantar för de allra minsta, utan tumme. Exempel på barnkoftor som kan stickas i antingen Fabel eller ett rent bomullsgarn i många olika färger.

Vill du se fler färger kontakta mig gärna. Det är mitt jobb, att vara tillgänglig för mina kunder.

Småkoftorna kostar i bomull 125 kronor och i ull 225 kronor.

Sockorna kan stickas till hela familjen i samma färg eller olika. De är en fantastiskt bra julklapp. Ett år hade jag en kund som ville ha olika storlek och olika färg till hela familjen. Det blev nästan tio par sockor.

Den turkos koftan är stickad i bomullsgarn och den blå i ullgarnet. Den blå är stickad lodrätt, från kant till kant.

Småvantarna finns från nyfödd och uppåt. De tre minsta storlekarna, upp till ett år är utan tumme, praktiskt och bra att slippa leta efter den lille tummen. Småvantarna kostar 45-70 kronor paret beroende på storlek.

grå sjalPyttipanna är en typ av sjal där uddarna stickas först och därefter själva sjalen. Det blir en liten, nätt sjal som passar lika bra som halsduk, lite beroende på vilket garn den är stickad i. Det finns flera olika i min webbutik.

apelsinmössa 1årBarnmössor finns i storlekarna ungefär ett år – två år. Hittills finns det blåsbärsmössor, apelsinmössor, citronmössor och snart även jordgubbsmössor.Titta in i min butik.

6 kommentarer

6 tankar om “Stickat

  1. Så härliga sockor mm du stickar. Alla dessa färger för mina tankar till min barndoms sockor som min mormor stickade.Hon stickade mycket av restgarn och då blev det väldigt många färger ibland.Då gillade jag det inte men idag skulle jag nog gilla det för det var ju bara jag som hade ett exempel.

    • Min mormor stickad också sockor. Jag tyckte dom var fina redan då. Det var nog vanligt att mormor hade tid att sticka. Jag önskar att min mormor fått bli lite äldre så jag hunnit fråga henne en massa saker som jag nu bara får gissa mig till.

  2. Bra fråga, sedan dammsugaren slurpade i sig mitt måttband, har jag mätt med linjal. Nu har jag ett måttband från IKEA och då är en sjal 175-180 på längsta stället och från bredaste stället ner till spetsen 80 cm. Jag ska komplettera med måtten.

Lämna en kommentar