Kallt, kallare, kallast

Det är kallt. Ibland är det kallare och vissa dagar känns det som kallast. Då är det ändå ”bara” mellan 10 och 15 grader kallt. Beroende på vind och fuktighet kan det kännas betydligt kallare än vad termometern visar. För min del är det bara att konstatera, jag är ingen vintermänniska. Ändå har jag varit på vintersemestrar, varför då? Ja, det undrar jag också. Det har inte varit kul. En gång när jag åkte från Norge slängde jag mina skidskor i papperskorgen. Jag har aldrig skaffat några nya. Mina skidor gick säkert samma väg någon gång för evigheter sedan.

Annars snurrar det på som vanligt överallt. Trots kylan finns det en och annan liten pippi som kvittrar. Politiker skyller på varandra, precis som vanligt. Alla fel är det alltid någon annat som har gjort, eller så har de fått fel upplysningar.

För tillfället läser jag mycket bra bok, ”Ljuset vi inte ser” av Anthony Doerr, faktiskt en av de bästa böcker som jag läst. Den handlar om den lilla blinda franska flickan och den hörselskadade tyske pojken. Vi får följa dem parallellt under andra världskriget. Boken är mycket speciell, och är vackert skriven om krigets fasor och grymhet men också om godhet. Läs den!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s