Mamma till min granne?

Åldern är en siffra. Sen kan vi känna oss äldre eller yngre, se äldre eller yngre ut och även låta äldre eller yngre. Idag fick jag bevis på det. Telefonen ringde, och jag svarade med mitt förnamn. Tjejen i andra änden frågade efter någon (namnet på min granne). Jag sa till henne att hon ringt fel. Då frågade hon om jag var h*ns mamma!! Så gammal låter jag på rösten. Jag sa till henne att den hon frågade efter är min granne och att jag inte hade telefonnumret till h*n.

Baddräkt har jag haft i många år, och i år har den använts. Jag har badat varje dag sedan i onsdags. Det har varit uppfriskande, och härligt. Nu ska jag bada mycket denna sommaren, inte sola och ligga och steka, men ta ett dopp.

Ibland när jag råkar titta i ett skyltfönster eller en spegel, kan jag se väldiga likheter med min mamma, när hon började bli äldre. Huden har ingen spänst längre. När jag ligger och läser och håller upp boken med händerna är armarna väldigt skrynkliga. Det är inte kul, men det är bara att acceptera, för det kan jag inte göra något åt.

Jag fasar för den dag då jag inte kan röra mig som jag vill, när jag inte kan motionera som jag vill och när kroppen säger ifrån. Mycket kan vi träna upp. Under yogan som jag gick på fick jag upp rörligheten i axlar och nacke. Jag kan nu vrida huvudet ordentligt när jag ska backa. Även balansen har blivit bättre. Jag kan ta på strumporna utan att ta stöd. Så till er alla, träna på, för det hjälper!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s