Identifiera din telefon

Vet du vilket unikt id-nummer din telefon har? Det kan du enkelt kolla och skriva upp bland andra viktiga saker du ska komma ihåg.
Slå *#06#, stjärna fyrkant 06 fyrkant, så får du fram 15 siffror som är din telefons id-nummer. Det kan vara bra att ha om du blir av med din telefon på något sätt, så att du säkert vet att det är din telefon om den skulle hamna hos Polisen.

Jaha, då är vi snart tillbaka i bidragssverige, då det knappt lönar sig att arbeta. En ungdom som intervjuades igår tyckte inte det var bra med höjd a-kassa eftersom det var lätt att slöa till och inte anstränga sig för att få ett jobb, man får pengar ändå! Då tror de som bestämmer att arbetslösheten ska minska. Det tro inte jag. Sen vet jag att det finns de som inget hellre vill än att jobba, så som vanligt, är det två sidor av samma mynt.

Lyssnade på en intervju med Susanna Alakoski som kommit med en ny bok, April i anhörigsverige. Boken är skriven som en dagbok under april förra året. Det är hennes egna erfarenheter men även andras eller en körsång av erfarenheter (hennes eget uttryck) som hon skriver om. Boken handlar om alkoholiserade föräldrar, knarkande föräldrar eller syskon. Hon pratade inte om det när hon växte upp, och inte heller andra pratar om detta. Det har fortfarande en skam- och skuldstämpel på sig. Under tiden som hon skrev boken blev det så smärtsamt för henne att hon blev fysiskt sjuk, så visst är det så att kroppen signalerar när det är jobbigt. Det går att få ont i foten utan att foten varit överansträngd eller blivit skadad på något sätt.

Det blir en fin vårdag idag, i alla fall här på ostkanten.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s