Lite värdelöst vetande, lite kul och lite tur

På min förmiddagsrunda fann jag en kvarlämnad tipsfråga på en stolpe, en urfånig fråga som inte har ett dugg med allmänbildning att göra. Frågan gällde vem som har världsrekordet i att hålla andan under vatten bland män. Jag läste inte alternativen, för jag tycker det är så dumt så ingen borde ens prova att hålla andan under vatten. Det är värdelöst vetande enligt min mening.

Lite kul tycker jag det är i senaste numret av Lantliv, den enda tidning som jag prenumererar på, att se och läsa reportaget om ett hus i Vimmerby där Frida bor med sin familj. Frida är dotter till en väninna till mig, så jag visste att reportaget skulle komma. Jag ser att Frida har lika god smak som sin mamma, men en helt annan stil, en alldeles egen stil.

Igår när jag testade bilen så var en baklampa trasig. Det var inte länge sedan jag hade bilen på service, och då fick en trasig baklampa bytt. Nu var lampan trasig där bak på andra sidan. När jag ändå var ute idag så åkte jag till den verkstad som jag brukar åka till med bilen. Killen tog sig tid direkt att byta min lampa, och han tog inte ens betalt! Det tycker jag var bussigt. Lite tur tycker jag att jag hade.

Jaha, så har då Sverige tagit ännu en silvermedalj där uppe i Falun. Heja tjejer, ni fixade det! Förra gången det var VM i Falun, då var jag där vid flera tillfällen. Det var så kul, så kul, att stå ute vid spåren och heja. Det är en fantastisk stämning. Lottornas ärtsoppa smakar gudomligt, och värmer härligt, för man blir frusen av att stå vid sidan om. Jag hade gärna varit där även denna gången, men men, jag är glad och tacksam att jag har upplevt det en gång. Då var vi även bjudna på middag en av kvällarna, och fick åka taxi en nätt sträcka på sju mil enkel resa. Det var inga aktiva med på middagen, utan chefer med respektive från näringsliv och myndigheter. Jag var med som respektive. Det har jag varit hela livet, medbjuden på olika tillställningar, som just respektive. Alltid lär jag mig något nytt av att vidga mina vyer. Jag som har en övervägande introvert personlighet har kämpat för att kallprata med olika bordsgrannar genom åren, och pustat ur för varje gång det gått bra. Det har det alltid gjort, men det har inte alltid varit toppenkul.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s