På begäran – kex

Spröda havrekex med solrosfrön, linfrön och sesamfrön. Lätta att baka! Avskräcks inte av den långa ingredienslistan – det blir många och goda kex.

1 dl havregryn
1 dl solrosfrön
1 dl linfrön
1 dl sesamfrön
2 dl vetemjöl
2-3 dl rågsikt
1 dl olivolja
2 dl vatten
2 nypor salt
1 tsk bakpulver
äggvita att pensla med, flingsalt och frön för dekoration

1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Blanda ihop linfrön, solrosfrön, sesamfrön och havregryn i en bunke. Sätt till vetemjöl, rågsikt och vatten och blanda runt. Om degen känns stabbig, sätt till mer vatten!
3. Ta i salt och olivolja (går även bra med annan olja) samt bakpulver. Blanda alla ingredienserna i en bunke tills det blir en fast deg.
4. Slå ut degen på ett mjölat bakbord. Knåda igenom degen snabbt så att den blir smidig och bra.
5. Dela sedan degen i tre delar och kavla ut varje del så den blir ca 5 mm tjock. Tryck sedan ut kex i valfri form med hjälp av ett glas eller annan form.
6. Lägg kexen direkt på en plåt med bakplåtspapper, pensla med äggvita och strö på flingsalt och valfria frön (eller hoppa över fröna).
7. Grädda kexen i ca 15-20 minuter tills de fått en gyllene färg.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s