NKs julskyltning

Igår var Stellan och jag och tittade på julskyltningen i NKs fönster. I år är det en gammaldags traditionell julskyltning med tomtarnas bestyr inför julen. I ett fönster bakar de pepparkakor, i ett annat fönster är vi i snickarboden där tomtarnas tillverkar leksaker, och så fortsätter det i alla fönstren med passande musik till. Vi gick fram och tillbaka och tittade och upptäckte nya saker varje gång. Sen gick vi in och tittade på alla fina julgranar. När vi sett färdigt gick vi hem och läste en bok om tomtarnas julstök, så passande. Jag tror den lille herrn drömde om tomtar och granar i natt.

DSCF2280

8 tankar om “NKs julskyltning

  • Toppenbra dag och smart av er att passa på att skriva önskelistor! Hoppas nu att ni har varit snälla så att tomten i sin tur är snäll den 24 december. 😛

   • På NK hade de så lämpligt lagt ut önskelistor så det vara bara att önska. Vi har båda varit väldigt snälla under året så vi hoppas på några klappar var.

  • Det är bra med önskelistor. Jag mötte en väninna idag som var på väg att köpa en julklapp till någon som önskat sig såväl mascara som en ”snutte”!!
   Jodå, vi har varit snälla, och det tror jag att du också har varit, så du får säkert många paket.

 1. En snutte är en mjuk bit tyg (plysch eller liknande), en fyrkantig bit med ett litet djurhuvud i mitten, alltså tyg gjort som ett djurhuvud. Det brukar vara en populär present till nyfödda. Den som önskat sig den i detta fallet är 11 år. Stellan fick en snutte av farmor när han var tio dagar. Hans snutte hade en sköldpadda i mitten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s