Underbara höst

Gräsklipparna har slutat dåna. Gräset är klippt för sista gången detta året. Löven faller. Träden är nästan kala. Gator och gångstigar är såphala av blöta löv. Det är mörkt när jag vaknar och mörkt när jag lägger mig på kvällen. Det är lätt att skapa lite mysstämning med ljus. Av en snäll väninna har jag fått ett batteridrivet ljus med timer, som kan ställas in så att jag möts av ett ljussken när jag kommer hem på kvällskvisten. Ja, det är en härlig tid, om du frågar mig.

Jag har fallit för trycket och skaffat en kapselmaskin, ytterligare en köksmaskin som jag egentligen inte behöver. Bakmaskin och soppmaskin kommer däremot inte in hos mig. Nu har jag provat denna lilla enkla maskin, och visst funkar det. Det går snabbt att få en kopp kaffe, snabbare än om jag skulle sätta igång bryggaren. Dessutom är det enklare, stoppa bara i en kapsel och tryck på knappen så kommer en kopp kaffe direkt i koppen. Inga slafsiga kaffefilter som kan vika sig, och jag antar att energiåtgången är mindre för kapselmaskinen än för bryggaren. Hittills är jag nöjd med mitt köp.

På stickfronten går det trögt. Vid ett av besöken i Stockholm köpte jag garn som skulle bli sockor till sonen. Nästan direkt ändrade han sig och ville ha torgvantar istället. Det fick han, och nu håller jag på med par nummer två. Sen blir det sockor också.

Igår var jag och lämnade tillbaka böcker på biblioteket och ryckte till mig en bok på snabblån, Fredrik Backmans bok om Britt-Marie, som ska vara den kvinnliga motsvarigheten till Ove. Jag började läsa några kapitel, och jag tror det stämmer. Britt-Marie jagar sin kontakt på Arbetsförmedlingen. Jag lider med henne, hon på Arbetsförmedlingen, inte ens en statstjänsteman borde få råka ut för typen Britt-Marie.

Annonser

2 tankar om “Underbara höst

  1. Håller med om att hösten är underbar! Jag älskar mörkret, men gillar inte kyla. Synd bara att det inte har varit så många fina höstdagar med sol – det gör sig bättre när man fotar, nämligen.

    Kapselmaskin låter mycket spännande! Själv bytte jag kaffepaket med en vän häromdan – jag hade köpt en sort som jag fick jätteont i magen av. Min vän säger sig ha plåtmage. 😛

  2. Jobbkaffe brukar vara för plåtmagar. Jag fick alltid, efter längre ledigheter, ont i magen av kaffet innan jag på nytt vande mig vid ”giftet”.

    Idag hamnade jag mitt i en regnskur. Visserligen på väg hem, men ändå, jag blev blöt ända utifrån och in.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s