Jakten på en bordsfläkt

Denna varma sommar har gjort att det inte finns en fläkt att få tag på i stan, inte sedan jag fick fatt i den sista. Naturligtvis har jag inte varit i precis varenda butik i hela stan, så det kan finnas något demoexemplar i någon butik. Det var nämligen ett sådant exemplar jag fick tag på, och det tackar jag för, för då slapp jag montera ihop den. Just den typen av göromål brukar göra mig mycket frustrerad, så tack för att jag slapp monteringen!

DSCF2191

Utanför min ytterdörr möts jag av dessa vackra blommor. Jag tog min cykel och korsade E22:an via den behändiga cykelbron. Tidigare fick jag gå runt ett stort område. Lätt som en plätt, på mindre än fem minuter, är jag på ett stort handelsområde. Där började jakten på en bordsfläkt, Claes Ohlson, Elgiganten, Rusta, Bauhaus, MediaMarkt och slutligen Citygross, där det stod ett ensamt exemplar på ett torg. Jag greppade tag i den och hittade en personal, som bistod med kartongen, så priset kunde läsas av. Väldigt nöjd trampade jag hem och satte genast igång fläkten, utan att först behöva montera ihop den!

På min morgonpromenad grunnade jag på vissa företeelser, och det här med värderingar. Jag har respekt för att alla inte har samma värderingar och synpunkter som jag. Det händer att jag tycker saker, som jag tycker utan att lägga någon värdering i det. Någon, som brukar vara klädd i linne och shorts, skulle på ett möte och skulle därför klä sig så att armar och ben var täckta. Jag såg då genast en bild framför mig, någon som hade fotsida kläder och huckle! Det fanns absolut ingen värdering i den bilden. Så ser det ut, vid en tur på stan, vissa är heltäckta i kläder medan andra går i just linne och shorts. Full respekt för allas klädsel. Det jag kan ha svårt för är karlar med bar överkropp!

Då är jag inne och tassar på ett annat område, diskrimineringar. Det kan gälla många olika saker. Jag har drabbats av en diskriminering, åldersdiskriminering, men då, för drygt 20 år sedan satte jag inte ihop det till att det var åldersdiskriminering. På min arbetsplats, skulle ett antal personer få en bra utbildning, det som fattades till en fullständig högskoleexamen. Jag sållades bort på grund av ålder. De som valdes ut var födda senare än den 1 januari ett visst år. Jag föll för strecket med fyra månader. Då teg jag, och bet ihop! Det hade jag inte gjort idag. På min promenad försökte jag komma ihåg vad gubben hette, han som bestämde, men jag får inte fram hans namn. Däremot ser jag hans fula nuna framför mig! Då, om han lever, bodde han på en gård utanför Falun. Jag klarade mig bra utan den där examen. Den hade mest blivit en extra rad på mitt CV. Allt som glimmar är inte guld.

DSCF2192

Annonser

2 thoughts on “Jakten på en bordsfläkt

  1. Bar överkropp får karlar gärna ha – hemma. Detsamma gäller för båda könen och korta shorts. Hemma är det OK, men inte vid till exempel besök i kyrkan eller på restaurang. Jag vill inte se nakna kroppar då.
    Igår föll jag till föga och köpte ett par jeansshorts, men de går ner en bra bit på vaden.

    • Självklart får alla gå som de vill hemma. Jag tänkte mer offentligt, butiker, på stan osv., Kyrkor och restauranger kräver lite mer klätt, det håller jag med om.
      Jeansshorts låter som ett bra och bekvämt plagg. Mina gamla målarbyxor är av typen jeansshorts. Numera målar jag inte, men använder dem på mina morgonpromenader. De är hur gamla som helst, och härligt slitna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s