Projekt Rosie

projekt-rosie

Boken är skriven av Graeme Simsion och är utgiven på Bonnier Pocket. Översättningen är gjord av Marianne Mattsson. Jag har aldrig tidigare hört talas om författaren men hoppades det skulle bli en trevlig läsning eftersom boken är en komedi och en annorlunda och tänkvärd feel good-roman enligt upplysningarna på bokens baksida.

Don Tillman ska gifta sig men vet inte med vem. Han är en strukturerad forskare som gjort ett frågeformulär som ska hjälpa honom att hitta den perfekta frun. Hon får absolut inte röka, dricka, ogilla kött, komma försent eller rubba hans inrutade liv.

Rosie Jarman gör allt detta. Hon är dessutom snygg, smart och spontan. Hon vänder upp och ner på Dons liv. Don och Rosie får kontakt och en massa konstiga saker händer. Rosie har aldrig fått bekräftat vem som är hennes biologiske pappa. Don som är genetikforskare hjälper henne i pappaprojektet. De samlar dna från tänkbara kandidater.

Det är en kul bok. Den har den humor som jag gillar. Boken får full pott av mig. Jag har läst andra recensioner av boken där omdömena inte är lika översvallande, men det beror på vår humor och kanske lite personlighet, om vi gillar boken eller inte. Mig passade den perfekt.

Annonser

2 thoughts on “Projekt Rosie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s