Mörka platser

Mörka platser är en bok av Jillian Flynn. Hon bor i Chicago och har även skrivit Gone girl, en bok som jag läste för ett tag sedan och som jag tyckte var väldigt bra. Därför hade jag stora förhoppningar på att även denna boken skulle vara en höjdarbok. Det tycker jag inte att den var. Den är ganska tjock, 431 sidor. Boken handlar om Lilly Day som bara är sju år när hennes mamma och två systrar mördas. Själv undkommer hon genom att fly ut i den stränga vinterkylan. Hon överlevde, och vittnade om hur hennes femtonårige bror Ben var den skyldige.

Tjugofem år senare spårar en grupp påstridiga privatspanare upp Libby i hopp om att hitta bevis för att Ben är oskyldig. Ben sitter fortfarande i fängelse och Libby lever på smulorna från en fond, upprättad av välgörare som sedan länge glömt bort henne. Libby tar chansen att tjäna en hacka på sin tragedi. Hon tar emot pengar för att söka upp dem som var involverade den gången.

Handlingen böljar fram och tillbaka, nuläge och vid tiden för morden. Den ohyggliga sanningen uppdagas undan för undan. Libby inser att hon är där hon alltid varit, på flykt från verkligheten, från en mördare.

Boken lyfter aldrig riktigt. Den är för detaljerad, och blir därför lite för lång…………..Nja, jag rekommenderar den inte.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s