Många har det svårt

Denna morgon vaknade jag av vrål från våningen ovanför. Det vrålades väldeliga, nästan jag det var otäckt. Sen blev det tyst. Det hördes ingenting. När jag senare skulle ge mig ut på en cykeltur, hörde jag barn i lekparken och en pappa som stod lite utanför lekplatsen. Det var min granne ovanpå. Han stod i gräset utan skor. Barnen lekte i parken. Jag var tvungen att gå fram till honom och fråga hur han mådde, eftersom han väckt mig med sina vrål. Då kom taggarna ut, ett korthugget svar och jag visste minsann inte hur han hade det. Jag sa då till honom att jag tror inte på att vråla till barn. Enligt mitt sätt att se på saker och ting, så tar jag barnet i famnen och pratar i vanlig ton, förklarar att si eller så är det, och varför det är si eller så. Det går inte att vråla sluta till ett barn. Barnet förstår absolut inte varför det ska sluta. Självklart vet jag inte hur han har det i sin relation till barnens mamma, men föräldrar borde alltid se till barnens bästa i stället för att spela ut barnen mot föräldrarna. Tyvärr tror jag att det förekommer, och förmodligen i det här fallet.

Vi pratade en god stund. Barnen kom fram och pratade. De verkade vara alldeles vanliga ungar, det lilla jag kunde bedöma. Medan vi pratade, pappan och jag, när han lugnat ner sig, trillade det en tår på hans kind. Helt klart mår han dåligt och behöver någon att prata med, att bolla tankar med. Det sa jag till honom, och det tog han fasta på. När jag cyklade därifrån tackade han för att jag hade lyssnat.

Det är så lite som behövs för att stötta en människa. Nu hoppas jag att han orkar ta tag i sitt dilemma och se till att han får någon att prata med. Han klarar inte allt själv, inte han och ingen annan heller.

CIMG0046

Annonser

2 tankar om “Många har det svårt

  1. Det var inte nåt litet du gjorde, det var nåt riktigt, riktigt stort! Det finns hopp för mänskligheten när människor agerar som du!!!
    KRAM!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s