Sophies historia

Boken om Sophies historia är skriven av Jojo Moyes som även skrivit boken Livet efter dig, som jag läste för ett tag sedan. Den var riktigt, riktigt bra. Den här boken är också väldigt, väldigt bra. Den växlar i tid, mellan 1916 då Sophie drev hotell tillsammans med sin syster, och nutid. Sophies make, som var konstnär, är ute i strid vid fronten. Maken Eduard har målat av Sophie, en tavla som hänger på en vägg i hotellet. En tysk kommendant, tillika konstintresserad, fattar tycke för både tavlan och Sophie. Under kriget försvann mängder av konstföremål.

I nutid finns det firmor som specialiserat sig på att söka reda på förlorade föremål. Tavlan, som heter ”Sophie” ägs idag av Liv Halston, som fick den i bröllopspresent av sin numera avlidne make. Sophies avlägsna släktingar hävdar att tavlan är stulen och att den tillhör dem. Tavlan är värd flera miljoner. Jakten på tavlan leds av Paul. Liv och Paul träffas och fattar tycke för varandra. Då vet inte Paul att Liv har tavlan som han letar efter. Hur ska det gå? Kommer Paul att upptäcka tavlan? Kommer Liv att lämna tillbaka den till släktingarna som hävdar att tavlan är stulen?

Vi får omväxlande följa sökandet i nutid och följandet av Sophies öde under kriget. En mycket bra bok som jag kan rekommendera.

Annonser

2 thoughts on “Sophies historia

    • Jag kommer ihåg att vi båda gillade Livet efter dig. Sophies historia är också väl värd att läsa, växlingen mellan nu- och dåtid gör att jag ville raska på läsandet………….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s