En restpytt

Igår kväll vid så där kvart i tio ringde det på dörren. Det var min snälle granne som bad mig hämta fat och gaffel. Jag fick en bit av en kaka honung. Nu är mitt bekymmer, hur ska jag få bort vaxet? Enkelt trodde jag att jag kunde sila bort det, men det verkar inte funka. Jag läste mig till att jag kan krossa kakan och hur då få bort vaxet? Någon som vet?

DSCF2128

Imorgon kommer min vinlåda, mellan 09.00 och 15.00! De frågade om det var ok. Det sa jag att det var. De ringer en halvtimme före ankomst, så jag kan röra mig utanför bostaden under dagen. Det ska bli väldigt, väldigt spännande att se innehållet i lådan.

Nu är jag trött på min förkylning, att börja dagen med att badda upp ögonen, smörja på ögonsalva, ta näsdroppar och en sked äcklig hostmedicin. Jag måste försöka få reda på hur jag ska skydda mig framåt i tiden. Det är lite jobbigt att varje gång jag träffat Stellan blir jag däckat minst en vecka efteråt. Jag hinner inte bli immun mot hans baciller, utan de slår till med full kraft varje gång.

Stellan själv mår hur bra som helst. Igår var han ute på trehjuling, en stolt kille som precis når ner till tramporna. Cykeln har ett stadigt handtag där bak som pappa kan hålla i, och småspringa för att hinna med!

Jag har provat att göra mjukglass. I mjölkdisken finns förpackningar med olika smaker. Häll produkten i en skål och vispa i två minuter, in i frysen i drygt tre timmar, vispa igen och du har en fluffig mjukglass. Enkelt men inte så gott, så det blir inte fler försök. Smaken var lite jolmig. Det finns inga genvägar till något gott. I stället gjorde jag surdegsbullar, fantastiskt enkelt och gott. Arbetstiden är minimal. Det är jästiden som tar en stund, men då kan jag göra annat, till exempel läsa. Jag började i en ny bok igår, en riktigt bra bok. Den heter Sophies historia och börjar 1916 då Sophie och hennes syster driver ett hotell på landsbygden i Frankrike. Tyskarna har invaderat det lilla samhället. Det råder utegångsförbud. I samhället finns bara gamla män eller unga pojkar. Alla andra karlar är ute i strid. Det saknas mat och förnödenheter. Alla hem är länsade på såväl möbler som husgeråd.

Mina sockar på gång har legat till sig ett tag. Den första är snart klar och ör i svart/vitt. Det är väldigt många som är lika fast i sockstickningen som jag är. Vad jag än stickar så återvänder jag till sockar. Min mormor stickade också alltid sockar.

Det är lugnt och stilla ute så det får bli en lugn och stilla promenad framåt dagen.

blommor tisdag

Annonser

2 thoughts on “En restpytt

 1. Honungskaka vet jag inget om hur man hanterar, men det ser väldigt gott ut. Mjukglass likaså – hoppas det går bra att göra den hemmavid.

  Hoppas också att din förkylning ger med sig! Det är SEGT så här års!!!

  • Jag ska ta i lite honung i en kopp te. Det kanske gör underverk med min hals. Sen får jag väl spotta vaxbitar!
   Mjukglassen åker i soppåsen. Den var inte alls god. Nä, det ska göras från grunden.
   Det är alltid segt med en förkylning, inte jättesjuk men heller inte på topp, men det går åt rätt håll.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s