Var är min väska?

Vad jag vet är ingen väska försvunnen. Väskan som avses kommer från drömmen, den jag inte drömde klart utan vaknade ur just när jag letade efter min väska. Hur rörigt kan det bli? Jag var på väg någonstans, och väl framme letade jag efter min väska. Då gick jag tillbaka den väg jag gått, trodde jag, men troligen inte. Det såg ut som Thailand, fast lugnare. Ska jag tillägga att några av människorna i bostadsrättsföreningen fanns med i drömmen på ett hörn, så kanske lika bra att jag vaknade!

DSCF1869

När jag öppnat källardörren för att ta ut min cykel och dra den uppför trappan ropar någon: ”hej älskling”! I ett anfall av förvirring trodde jag det var till mig, men nej, det var till tjejen som bor högst upp. Och det vet jag ju att han brukar ropa, både när han kommer och när han trampar iväg på kvällarna. Det har även hänt att både han och hon skrikit: ”dra åt helvete”! när han cyklat härifrån.

Nu på morgonen läste jag klart en bok av Jonathan Tropper som heter Fördelarna med en kollaps. Jag fattar inte varför jag lånade den. Tidigare har jag läst någon annan av hans böcker, och gillade den inte. Inte heller Fördelarna med kollaps gillade jag. Det är en massa förvecklingar, lite fars över den (jag är inte överdrivet förtjust i farser). Huvudpersonen Silver är en bedagad rockstjärna som håller på att dö av en dålig aorta, hans f d hustru ska gifta sig med kirurgen som kan operera Silver, Silvers tonårsdotter är gravid och kompisarna är inte heller några jag skulle vilja ha i min bekantskapskrets. Nu ska jag komma ihåg att inte låna fler böcker av Jonathan Tropper.

Till lunch blir det ekologisk, nyskördad och smörstekt sparris med lite rökt lax, skaldjursröra och en gnutta citron (ekologisk naturligtvis).

pion

2 tankar om “Var är min väska?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s