Nu har jag lagt energi på fel sak, igen!

Otack är världens lön, sa min mamma ibland. Jag är benägen att hålla med henne. Under ett års tid har jag varit ledamot i min bostadsrättsförenings styrelse. Jag har ifrågasatt och varit mycket obekväm, men jag anser att i vissa situationer var jag tvungen att vara det, om jag skulle kunna ta ställning till olika beslut som skulle tas. Vid ett flertal tillfällen har jag tagit upp frågan om styrelsens arbetssätt, jobbar vi på bästa sätt, vem gör vad, när ska det göras, kan vi bli effektivare osv.. Efter ett sådant tillfälle skrev hon som skrivit protokollen om detta: ”efter lite prat var luften bättre”. Av samma människa fick jag, innan jag var med i styrelsen ett protokollsutdrag på ett brev jag skrivit som det stod så här på: ”man får ha tålamod”. God dag yxskaft!

DSCF2018

En ful gren får det bli eftersom jag inte har någon kaktus att visa!

På nästsista mötet tog jag på nytt upp sättet som vi arbetade på. Det föll inte i god jord. Det är nämligen som så att styrelsen varit toppstyrd, den ena halvan har inte vetat vad den styrande halvan hållit på med! Jag tyckte jag hade god grund för mina synpunkter. För tydlighetens skull kan jag säga att jag tog i lite väl mycket (det ena gav liksom det andra), men min andemening var: jag vill ha ordning och reda och koll på ekonomin. Ett ganska enkelt baskrav, tycker jag. Ingen av topptrion sa ett enda ord. Däremot blev jag kallad till styrelsens domstol dagen efter, topptrion tänkte avgå på grund av vad jag sagt. Jag borde låtit dem göra det. I stället valde jag att inte ställa upp för omval. Mitt förtroende för delar av styrelsen var förbrukat.

Igår kväll hade vi årsstämma. Jag hade sagt att jag inte skulle gå, som en lam protest, men troligen hade ingen märkt att jag inte var där. Lite nyfiken är ju trots allt, så jag knallade dit och möttes av, ja, inte glada miner, kanske lite rädsla. Jag hade mejlvägen meddelat att jag tänkte såga topptrion på stämman, om tillfälle gavs. Salen var full av pensionärer. Det är mest de som går på stämman, tyvärr. Och den kategorin är så tacksam, så tacksam. Jösses, styrelsen har nyss planterat nya träd och satt fina blommor i krukorna, allt för att glädja medlemmarna inför stämman.

DSCF1746

Ett ruttet träd får fortsätta att symbolisera………

Valberedningen hade ett nytt korkat förslag på ersättning för merarbete för både styrelse- och övriga medlemmar. På fråga vad det skulle avse för arbete kunde ingen svara på vad det kunde vara för typ av arbete. Nu har styrelsen redan tilltagna mötesarvoden och därtill ett styrelsearvode plus en massa annat som de hittar på. Därtill kom nu möjligheten till extra ersättning för merarbete, som alltså ingen vet vad det skulle kunna vara för arbete. Ändå sitter den korkade församlingen och röstar igenom förslaget! Vissa av medlemmarna som var där och som jag tidigare gillat, visade en helt annan sida igår.

I vredesmod gick jag därifrån innan mötet var slut. Jag var så besviken på alla tacksamma pensionärer, som inte har en aning om hur styrelsearbetet gått till, men ändå har en åsikt, och tyvärr en felaktig åsikt. Nu har jag hört att jag var föreslagen som ny valberedning! Då upptäckte de att jag lämnat lokalen.

DSCF1747

Blommor till mina f d kollegor som fyller år.

Som ett brev på posten vaknade jag idag med en blixtrande huvudvärk, snudd på migrän. Huvudvärken har inte släppt ännu. Jag hade ett möte på förmiddagen som jag var tvungen att fixa, och före det skulle jag hämta ett bokpaket. Ja, jag var tvungen att hämta bokpaketet för att skicka en bok vidare, till en f d arbetskollega som fyllt jämt (ska självklart vara jämnt som en observant läsare påpekat), och som jag missat. I mitt minne är hon ett år yngre. Jodå, jag kom ihåg hennes födelsedag, men inte att hon fyllde jämt (att jag inte upptäckte det själv, att det ska vara jämnt). Det var för en månad sedan. Idag fyller en annan f d arbetskollega, också jämt (var jag tvungen att skriva det så många gånger, alltså jämnt ska det vara). Till henne fick jag, i tid, iväg såväl kort som litet paket. Boken gick till Ludvika och det lilla paketet till Östersund.

Idag får jag hålla i hatten. Nordan blåser. Nu ska jag sätta mig och läsa. Risken är att jag slumrar till, men det må vara hänt.

2 tankar om “Nu har jag lagt energi på fel sak, igen!

 1. Joru… jag har också varit med i BRF-styrelsen här. Det slutade i ilska det också när ordföranden krävde att man skulle låta det mer eller mindre ideella styrelsearbetet gå före sitt ordinarie arbete. Jag var arg som ett bi! Numera är vi tjenis igen.

  Skrattade lite när du skrev att din kollega fyllde JÄMT. Ja du, en del fyller år jämt och samt. Andra fyller jämnt. 😛 (retas lite) Själv har jag namnsdag i morgon och jag har fått ett kort i ett grönt kuvert från mamma.

  Ha en bra helg och hoppas vädrets makter är med oss lite mer än de senaste dagarna!

  • Va bra att du retas lite med mig! Självklart fyller inte mina f d kollegor jämt utan jämnt. Fyllde de jämt hade de varit riktigt gamla vid det här laget.
   Jag såg i almanackan att du har namnsdag imorgon, så grattis ifall jag har glömt det när jag sovit!
   Det är inte lätt att vara med i bostadsrättsföreningsstyrelser. Jag tror det är svåraste sorter eftersom vi har så olika bakgrund.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s