Jag har bestämt mig

Igår letade jag en hel del efter information om EU-valet. Det är fem år sedan senaste valet. Då valdes 751 ledamöter in från 28 länder. Flest ledamöter har Tyskland med 96 representanter. I botten finns Estland, Cypern, Luxemburg och Malta med vardera sex ledamöter. Sverige kommer på 14e plats med 20 ledamöter. Precis före oss med 21 ledamöter vardera finns Grekland, Belgien, Portugal, Tjeckien och Ungern. Med denna information i åtanke inser jag ju att Sverige med sina 20 ledamöter inte kan åstadkomma särskilt mycket. Egentligen kan jag tycka att hela valet är en storm i ett vattenglas. Jag kan också tänka att ingen kan göra allting, men alla kan göra någonting. Det får bli min utgångspunkt, och ja, jag har bestämt mig för hur jag ska rösta. Valet blev lätt. Jag känner mig nöjd.

annorlunda

Ett snett och vint hus i Polen.

Idag ska jag tvätta fönster. Det är inte kul men ganska lätt numera när jag bara har in- och utsida som ska putsas. Försommar är det idag också, så det gäller då att vara utomhus en del. Mitt vädringsfönster i sovrummet är öppet dygnet runt. Igår kväll när jag lagt mig för att läsa och det bara var min lampa vid sängen som lyste, då passade en väldigt stor geting på att fara runt lampan. När den flög ner i en värmeljushållare la jag snabbt en bok över. Sen flög inte den getingen något mer. Insekter har jag inget förbarmande med när de kommer in till mig. Jaktinstinken i katten märktes tydligt när getingen surrade omkring.

CIMG0194

2 tankar om “Jag har bestämt mig

  1. Hur gick det med fönsterputsen? Här gror hemmet igen. Igår fick jag fatt i en riktigt stor dammråtta i vardagsrummet. Pinsamt… 😳

    • Det gick så bra, och det blev så ljust här inne. Fönsterputs för ju alltid med sig lite till, saker runt omkring som också behöver putsas lite! Det är väl bra om dammet samlar ihop sig själv, bara att slänga en ”råtta” då och då.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s