Lögaredagen

Förr i tiden när inte alla hade varmt vatten i kranen, och hygienen var lite si och så, då användes lördagen till att tvätta sig för att kunna vila ren och fin på söndagen. I huset där jag växte upp fanns det varmvatten i kranen. Jag har hört berättas att i det lilla samhället någon mil hemifrån fanns en kommunal bastu dit människor vallfärdade på lördagar för att tvätta sig.

Nu är det inte jag som ska lögas idag utan mitt stora sängöverkast, ett överkast för dubbelsäng som jag numera viker så det passar till min enkelsäng. Det är för stort för att stoppas i min maskin, så därför har jag bokat mig i den allmänna tvättstugan. Där tvättar jag bara när det är något större som ska tvättas. Jag ska passa på att även tvätta min trasmatta som vanligtvis ligger i köket men som den ordentlige snickaren rullade ihop till en rulle.

Medan jag väntar på tvätt och tork ska jag baka, surdegsbullar och en rabarberpaj. I pajen ska jag även läggs i lite äppelskivor. Det finns äpplen kvar sedan i höstas. De som stoppades in ett och ett i papper duger fortfarande att äta. De är, liksom jag, lite skrynkliga i skalet. På äpplena kan jag skära bort skalen!

DSCF1788

DSCF1789

Annonser

4 thoughts on “Lögaredagen

  1. Du gör som jag med tvätten! 😛 (Ja, vi har ju konstaterat förr att vi är lite lika…) Jag brukar tvätta mattor och duntäcken i de allmänna tvättstugorna, resten tvättar jag uppe hos mig.
    Äpplena ser jättehärliga ut!!! 😛

    • Jag klämde i med en tjock vinterjacka också innan den åkte på förvaring, i den allmänna tvättstugan. Där ser alltid snyggt och prydligt ut, aldrig ludd i tumlaren, men väldigt skitigt golv. Ja, inte så det syns, men när jag svabbat av det är vattnet riktigt, riktigt skitigt! Att det ska vara så svårt att göra rent efter sig. (Jodå, vi är lite lika, på många sätt och vis, skulle vara kul att jämföra på riktigt…)
      Äpplena använder jag till allting för att de ska slippa åka i komposten.

  2. Allt som är tungt, tjockt och tar plats – det åker i den stora tvättmaskinen. Vi har äntligen fått en alldeles ny, en som väger tvätten och doserar vattnet efter vikten, och så har den ett eko-program, som jag givetvis provade. Allt föll väl ut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s