Vem kan jag lita på?

Vädret är inte ett dugg att lita på. Hela påsken, och i morse, pratade meteorologerna sig varma för det varma och härliga vädret. De påstår till och med att det är sommar i stora delar av Sverige. Igår hade det inte varit fel med vantar när jag var ute och cyklade. Jag mötte dem som hade det, och mössa också. Här är inte varmt, inte skönt sommarväder, och det blåser från nordost.

Inte heller hantverkare är några att lita på. Antingen gör de ett dåligt jobb eller så kommer de inte när de sagt att de ska komma. Dessutom kostar det skjortan att anlita dem, trots rotavdrag.

Nu är jag snart klar med boken om oss som är introverta. Vi är en fjärdedel av befolkningen. Jag har börjat i Simmaren, en thriller som hoppar hit och dit i tiden, och jag får ingen kläm på vilka människorna är, vilka roller de har och hur de hänger ihop, men det ger sig, får jag hoppas. Som om inte det räckte så började jag även i Nattvägen, en roman om en familj och dess vedermödor med tonåringar, tvillingar dessutom.

Min svart/vita tröja är färdigstickad. Monteringen är påbörjad, och sen ska den tvättas. Katten har nämligen varit i närheten av garnet. Jag har slutat med att ha duk på bordet eftersom katten lägger sig mitt på bordet.

CIMG0157

2 tankar om “Vem kan jag lita på?

  1. Här i Uppsala är det härligt, soligt och varmt, men blåsigt idag. Jag är ju tyvärr inte ute så mycket, men det blir en liten tur varje dag.
    Jag fick oväntat hantverkarbesök den veckan jag låg hemma med förkylning. De var liksom opålitliga åt andra hållet, kom en vecka för tidigt. Ja ja…

    • Ja, jag ser ju på väderkartorna att i princip alla har bättre väder än vad vi bjuds på här ner på ostkanten!
      Hantverksbesök när jag är hemma och sjuk, nä, det låter inte kul. Det måste vara unikt, en vecka för tidigt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s