Opålitligt väder och annat

Igår var det strålande härligt vårväder. Då var det årsmöte i trädgårdskoloniföreningen. Mötet hade en massa punkter, och de flesta gick fort. Det som det blev diskussioner om var huruvida containern ska finnas kvar i år också, om det ska få serveras en gnutta punsch till ärtsoppan efter höststädningen och vad föreningen gör med den som mot nyttjanderätten har övervintrat i sin stuga. Efter mötet fick vi kaffe och veteskiva. Det blir ingen ökning av avgifterna i år, men troligen kommande år för att amortera av på det lån som tagits för att färdigställa byggnaden med duschar och toaletter. Den som lever får se. Hur det blev med containern, ärtsoppan och övervintraren? Containern ska vara kvar i år också, punchen får serveras till ärtsoppan men vad det blir av övervintraren, det visste vi inte igår, och inte idag heller.

Samma skitväder idag som i förrgår. Jag har bakat hela förmiddagen. Idag blev det inte bara surdegsbullar utan även en mjuk kanelkaka, hallongrottor och chokladsnittar. När ugnen ändå var igång fortsatte jag med en form med skivad kyckling täckt med en röra av passerade tomater, mango chutney och kvarg. Med lite tagliatelle till så blev det en god lunch.

Jag ska nu gå ner i källaren för att hämta upp lite påskpynt. I mitt ris i år blir det inga fjädrar, inte efter att ha sett de stackars kinesiska kalkonerna som plågas för att vi ska få fina fjädrar till riset. Jag uppmanar alla att sluta köpa dessa fjädrar! Välj i så fall syntetiska fjädrar eller annat pynt. Ingen kan göra allt men alla kan göra något.

godisgömma

2 tankar om “Opålitligt väder och annat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s