Väderpåverkan

Idag är det regnigt och trist. Det är passande väder för läsning i bästefåtöljen, med kaffe och choklad inom räckhåll. Jag läser Majgull Axelssons bok Jag heter inte Miriam. Det är lätt att hänga med i tidsförflyttningarna. Det är få personer inblandade. Språket tilltalar mig. För mig är boken lättläst. Dessutom kan jag känna igen vissa av miljöerna i Nässjö och Jönköping, men tack och lov, inte i Ravensbrück eller Auschwitz. Jag har heller aldrig behövt äta gammalt, torrt bröd med sågspån i eller druckit kaffe gjort på rödbetsavkok. Jag har väldigt mycket att vara tacksam för.

Nästa vecka är vi inne i påskveckan. Förr, när jag var sommarboende på Öland, åkte vi dit första gången till påsk, oavsett när påsken inföll. Det var nästan alltid kallt och blåsigt. Kanske kan det bli en fin påsk i år, med mycket uteaktiviteter eller bara sitta en stund med en kopp kaffe och lyssna på fåglarna. De väcker mig varje morgon, de kvittrande fåglarna, som talar om att nu är det morgon.

Igår var jag ute på kollo en sväng för att plantera om omgång två av pelargonerna. Det var lä och stilla där ute. Jag såg inte många kolonister, någon gick runt och inspekterade, någon annan målade runt fönstren.

pelargon

fina blommor

Annonser

4 thoughts on “Väderpåverkan

    • Jag har läst ut boken. Kanske har jag läst alltför många liknande böcker och sett många filmer med liknande innehåll, för att den skulle nå den högsta höjden, men visst är boken mycket bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s