Bortsprungna kvastar och lite annat

I bostadsrättsföreningen som jag bor i finns 184 lägenheter. Vi har 27 trappuppgångar. I varje trappuppgång har under vintern funnits en snöskyffel och en sopkvast. Idag har vi samlat in skyfflar och kvastar, och kunde då lätt konstatera att ett antal kvastar fått fötter, eller flugit iväg, trots att ingen ännu åkt till Blåkulla. Trist men sant!

Alla trädgårdssoffor och bord har idag placerats ut i området. Delar av styrelsen, en från valberedningen och två kompisar till ordföranden var det tappra gäng som kånkade och bar på dessa stabila och stadiga möbler. Trots förfrågan ville ingen annan hjälpa till. Alla vill sitta i sofforna men ingen vill se till att de kommer ut. Typiskt! Nu fixade vi det galant, och som tack för hjälpen avslutade vi med kaffe och fralla.

Det blev ett litet missöde vid avlastning av några snöskyfflar. Den som lastade av såg inte killen som stod bredvid vagnen, som fick en vass kant av en skyffel rakt i huvudet. Trots ispåse och handduk fick han bege sig till akuten för ihoptejpning. Det var en trist olycka som kan hända.

Vi passade på att rensa upp i en trappuppgång där någon nonchalerar de ordningsföreskrifter som gäller, nämligen att inget brännbart får förvaras i trapphuset, dvs barnvagnar, pulkor, småcyklar och andra grejer. Nu finns alla saker i barnvagnsrummet. I trapphuset finns en lapp med denna upplysning (att vagn och leksaker finns i barnvagnsrummet i källaren) i stället för vagn, pulka, två trehjulingar och en sparkcykel.
CIMG0233

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s