Vila på gröna ängar

Anne B Ragdes bok är läst. Den var lättläst och bra, men jag gillade inte slutet. Alla trådar hänger lösa. Såna slut tycker jag inte om. Nu har jag börjat i en helknasig bok som heter ”Aldrig mer” av Sophie Hannah, en reabok av en författare som jag aldrig hört talas om, kanske av förklarliga skäl. Boken är konstig. Jag får inget grepp om den. Boken är ett fantastiskt psykologiskt mysterium säger Publishers Weekly. Vi får se om jag kommer igenom den. Det är inte ofta jag ger upp i en bok, att jag inte läser ut den, men det händer. Senast det hände gällde det Johan Theorins noveller. Hade jag sett att det var noveller hade jag aldrig lånat boken. Det var bra att jag inte köpt boken utan bara lånat den.

Idag är lägenheten full av hantverkare. Det är snickare, rörmokare och elektriker. Vattnet i köket är avstängt. Spishällen ska installeras. Till det behövs rördragning och lite annat som jag inte begriper. Hällen och ugnen ska inte vara på samma plats, vilket komplicerar det hela, om jag fattade rätt. Det blir att äta ute eller hämta i några dagar. Allting går, bara jag bestämmer mig att det ska gå.

DSCF2002

2 tankar om “Vila på gröna ängar

  1. Se där, se där! Köket växer fram! Mina nya grannar har också jobbat på, kan jag meddela. Hela deras lägenhet går i… vitt… noterar jag, när jag smygkikar in, nyfiken som jag är. Vad blir det för färger hos Augustifarmor???

    • Det skulle vara kul att se när du smygkikar in hos din granne…..
      Hos mig blir det inte helvitt men ljust. Grannen mitt emot, som jag köpte lägenheten av, anar att jag renoverar och frågade om han fick köpa spisen. Det fick han, och forslade bort den direkt. Skönt, då blev jag enkelt av med den. Det är slumpen som avgör vad det slutligen blir för färger. Hela projektet är i rörelse, ändras allt efter som. Det blir mer spännande på det viset.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s