60 koppar kaffe, 30 koppar te

Inför informationsmötet igår kokade vi dessa mängder dryck. Till det serverade vi ett antal vetelängder och två lådor med vaniljdrömmar. Det var ett väldigt bra möte. Styrelsen informerade om aktuella grejer på gång. Vi fick se en bild av hur våra hus ser ut, ganska gammeldags, och inte så konstigt eftersom husen är bygga i mitten av sextiotalet. Sen fick vi se en bild av hur de skulle kunna se ut om vi fick större och inglasade balkonger. Balkongen skulle då bli åtta kvadratmeter, ett extra rum helt enkelt till det facila priset av ungefär 350 kronor per månad.

träd mot ö

Hissfrågan kommer alltid upp, en del vill ha hiss, andra inte. Det blir majoriteten som bestämmer i alla stora frågor, inte styrelsen utan medlemmarna. Varje lägenhet har en röst. Det finns givetvis också de som är nöjda som det är, som inte vill ha varken hiss eller större, inglasad balkong. De prioriterar en lägre månadsavgift. Många äldre som bor själva har kanske inte så stor pension att den räcker till sådan lyx som inglasade balkong eller hiss.

Vi hade trevligt och alla var nöjda, vilket många gav uttryck för. Då känns det extra kul att vi ansträngt oss. Jag tar lite extra ansvar för soporna, tycker, ska det vara så svårt att sortera rätt och att skölja ur och platta till! Papper och kartong i en låda, plast i en annan behållare och bara lite, lite i hushållssoporna. Där kan jag se alltför många literpaket luft i soppåsarna. När tunnan är full ska locket kunna stängas. De påsar som inte får plats kostar föreningen 80 kronor per påse. Sen vet ju jag också att som vanligt, de som är slarvstakar, de går inte på möten. Det är precis som i skolan, de föräldrar som behövde gå på föräldramötena, de var inte där.

Nog med pekpinnar för idag. Ha en trevlig kväll!

DSCF1927

Annonser

2 thoughts on “60 koppar kaffe, 30 koppar te

    • Javisst är sopor ett kapitel för sig men det borde inte vara särskilt svårt att göra rätt, om vi vill göra rätt. Det finns fortfarande många som inte bryr sig, som slänger allt i en och samma påse utan att platta till ett endaste dugg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s