Snokarna i Thailand

Det känns lite trist att ni som är i Thailand inte har annat att göra än att kolla på min blogg, men ok, alla får läsa.

frukost (3)

Här är det många plusgrader men inte precis badtemperatur. Snö fattas det på många platser, till exempel där det är skidtävlingar. Det ser lite kul ut med översiktsbilder, en sträng med snö och grönt för övrigt. Tävlingar får ändras om, så pass att den som vunnit fyra år i rad valde att inte delta på grund av omändringar i programmet. Trist för alla inblandade, inklusive oss i tevesofforna.

”Stjärnorna på slottet” började igår. Första dagen var Malena Ernman som fått slåss mot mycket, mobbning, psykningar från kollegor och ändå verkar hon så stark, uppbackad av sin make som avstått egen karriär för att finnas för Malena och barnen. För min del ändrade jag uppfattning om Malena Ernman när jag i somras såg henne uppträda i Dalhalla. Hon bjöd mycket på sig själv och sjunger fantastiskt bra. Maria Lundqvist, som jag aldrig varit särskilt imponerad av, gjorde vad hon kunde för att fråga ut Malena om det mest privata. Herrarna, Claes Månsson, Lasse Åberg och Leif Andrée, satt tysta och gjorde inte mycket väsen av sig. Skärpning gubbar!

stranden

Memoarboken av Carl Larsson, ”Jag” är nu utläst och innehöll en hel del som jag inte kände till. Barndomen och uppväxten visste jag inte tidigare särskilt mycket om. Språket i boken är lite gammaldags även om den omarbetats och det finns hänvisningar till uttryck och förklaring till vissa ord. Den blir lite tung att läsa. Nu ska jag börja på Alice Munros bok ”Kärlek, vänskap, hat”. Det ska bli spännande.

Jag har ätit lunch med en vän som berömde mig för att alltid kunna göra en god och bra måltid av vad som finns i kylskåpet, det vill säga av de rester som finns. Det brukar alltid gå att få ihop det till en nyttig måltid, och nu börjar det bli översiktligt i kylskåpet igen. Det gröna idag blev några tomater och en varsin avocadohalva. Till dessert lite ost och några vindruvor. Jag fick så vansinnigt goda ostar från ett litet, litet mejeri på östra Öland, som jag inte kände till. Meléngårdens köksmejeri heter mejeriet som gör ost på komjölk där smak och fetthalt beror på vad korna äter.

DSCF1485

2 tankar om “Snokarna i Thailand

 1. Jaså, är det snokar från Thailand i farten. Tänk så märkligt, jag har haft ovanligt många besök från just Thailand den senaste veckan…

  Mamma och jag ska se Stjärnorna på Slottet i kväll – jag spelade in igår kväll.

  Tack för boken du skickade! Jag har börjat läsa den och man måste nog må ganska bra för att palla, men den verkar jättebra!!!

  • Oj, kan det finnas ett samband med väldigt många besökare i Thailand just nu eller är det bara slumpen – populärt resmål över jul- och nyår i alla fall!
   Ska bli kul att höra vad du tycker om Stjärnorna på slottet.
   Det är lite tuff att läsa, boken du börjat på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s