Posten, håhå jaja

Började dagen med att gå till macken med mitt paket som jag köpt för 99 kronor, ett paket som fick väga som mest två kilo. Jag jämförde med en mjölpåse och fann att jag nog överskridit gränsen, plockade ut lite ur paketet och fyllde hålrummen med hopknycklat tidningspapper. När jag lägger lådan på vågen väger den 2284 gram, alltså cirka tre hekto för mycket. Jag fick då tipset att plocka ut något från lådan. Det hade jag redan gjort så det var inget alternativ. Istället blev det så att jag fick betala för paket upp till tre kilo (utan det jag hade plockat ut hemma), en liten nätt summa på 155 kronor.

På söndagar tömmer de lådorna klockan ett, men det gäller bara det som lagts i brevlådorna. Paket hämtas inte förrän imorgon. Håhå jaja, säger jag då. Det ska bli intressant att höra när lådan dyker upp hos mottagaren.

Jag har tio minuters promenad till gymmet och tio minuters promenad till kollo, men åt olika håll. Idag skulle jag gå från gymmet till kollo med vattentornet som riktmärke. Jag saknar inbyggd kompass så jag hamnade bland en massa fina villor som jag inte sett förut. Då insåg jag hur mycket jag saknar att bo i hus. Jag har nästan alltid bott i eget hus, och har trivts med det, men är inte varken praktisk, händig eller teknisk, så då är livet enklare i bostadsrätt.

Det var inte bara jag som hade morgonrunda till kollo. Sedan vi stängde för vintern har det redan varit flera inbrott där ute, vilket i sig är obegripligt, för vad tror de finns i en enkel kolonistuga? De bara förstör och ställer till det för dem som drabbas. Det är baksidan på kollomedaljen (och dess styrelse).

Stellans mamma tyckte att Stellan skulle vara stjärngosse i år. Han var pepparkaksgubbe förra året. Stellan vägrade struten! Han har egen vilja och visar humör, vad han gillar eller inte tycker om. Det händer att han stampar med foten när det är något som inte blir som han vill. Det blev lussefirande utan strut, och inga bilder. Inga bilder här heller.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s