Vitt på marken

Helgen har gått i ett, så jag kommer inte ens ihåg när det började snöa, men det har det gjort. Ett litet lager på några centimeter har kommit ner, så mycket att det blir mycket ljusare, och det ser renare ut. Sen kan det ju vara snorhalt under, så försiktigt, försiktigt får vi alla gå som vill ut av ett eller annat skäl.

Kallt smällde det och blev natten mot söndagen. På morgonen var det tolv grader kallt. Under dagen började det både blåsa och snöa, ingen kul kombo, men temperaturen hade då sjunkit rejält.

I helgen har jag lånat en HSB-kollegas bil. Hon har nyligen opererat sitt knä och behövde inte bilen. Jag är tacksam för lånet för det underlättade väldigt mycket för mig som släpat grejer över stan i två dagar. Jag har stått från morgon till kväll både lördag och söndag på olika julmarknader. På båda marknaderna träffade jag trevliga människor, bekanta och tidigare kollegor. Jag fick höra en berättelse som jag helst hade sluppit höra (om otrohet, nya, dyra kalsonger och Viagra). Alla andra möten var glada möten, kul att ses och byta några ord på riktigt.

På lördagskvällen fick jag hasta hem för att byta om från jeans till finklänning, från gympadojor till högklackat, från moccaväska till lilla finväskan med paljetter. Tack vare lånad bil fixade jag det, att komma i tid.

DSCF1869

Festen var på Villa Solbacken som ligger så vackert och var så fint upplyst. Inuti var det fint julpyntat som i Fanny och Alexander. Festföremålet, medicine doktor K, var som alltid glad och sken i kapp med ljusen. Jag uppskattar festdeltagarna till ungefär hundra. Vi fick väldigt god mat, kall förrättsbuffé och därefter varmrätt. Talen var inte alls långa och trista, utan trevliga, uppsluppna och glada. Skojigast tal höll K:S make. Det blev en väldigt uppsluppen och trevlig tillställning. Då var jag bara med fram till kaffet. Orkestern hade då hunnit spela en period. Jag kan tänka mig att det höll på till fram på småtimmarna. Det var säkert en glad, lycklig och trött doktor som somnade framåt morgonkvisten.

Som jag befarade däckade jag i soffan tidigt igår kväll, halvsov mig igenom tevekvällen och sov hela natten men vaknade med kramp i vaderna. Det beror troligen på att jag stått upp i två dagar utan pauser. Därför tog jag en tidigt promenad i det soliga, härliga vädret. Nu ska jag se till att få koll på läget igen.

4 tankar om “Vitt på marken

 1. Jo vädrets makter har även rumstrerat runt här också, med storm upp till 37 m/sek i byarna.Nästan orkanvindar.Våran låda för utemöbeldynor flög över altanräcket och landade i grannens trädgård. Tur att alla fönster klarade sig.Vattnet var så högt att bilfärjan inte kunde släppa av några bilar här,så det var bara att lämna dem på fastlandet.Vi har ingen snö ännu fast idag har det kommit lite snöblandat regn som har smällt nästan lika fort som det kommit ner.Roligt med lite fest då och då det kan alla behöva fast ibland tycker jag det är så skönt att bara vara hemma.Ålderstecken eller vad? Ser att Stellan är lik Daniel som jag minns honom som 3-4-5 åring.Han var nog i den åldern då ni var här och hälsade på.En hel evighet en dess.Känns ibland som tiden springer ifrån en.

  • Vädrets makter har jag stor respekt för. Jag vet inte om jag någonsin upplevt 37 m/sek, och det är inget som jag strävar efter heller. Efter en storm brukar grannarna få byta grejer med varandra. Det är väldigt kul med fest då och då, men varför ska det alltid kollidera med andra saker? Nu fick jag lämna festen alldeles för tidigt.
   Ja, det var evigheter sedan vi var hos er på ön. Det är på barnen vi ser att åren gått, och det kan nog stämma att det är drygt 30 år sedan vi var där.

 2. Jamen brrrr så kallt det har blivit! Neråt tio minusgrader här i helgen och det snöade som tusan i fredags. I natt och i morgon bitti ska det visst komma mer skit från ovan. Jag gillar det inte eftersom jag bilpendlar numera.

  Men vilken härlig fest du verkar ha varit på!!! 😛

  • Det håller jag fullkomligt med dig om, bilkörning är bäst på sommaren, inte i mörker på hala vägar. Ikväll pratades det igen om utländska lastbilar som kör på sommardäck!!
   Jag önskade så klart att jag hade kunnat stanna längre på den glada festen, eftersom den var så varm och trevlig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s