Funderingar hit och dit

DSCF1833

De blå torgvantarna är klara. De värmer skönt trots att fingertopparna saknas. Nu kommer min första fundering. Ska jag fortsätta att sticka fler par torgvantar, och i så fall i ny färg eller fler par i blått eller bordeaux, eller ska jag sticka något helt annat?

Däremot var jag inte velig när jag var hos skräddaren igår. Jag visste precis hur jag ville ha det. Skräddaren höll med. Nästa fredag får jag se resultatet. Spännande ska det bli. Jag fick också äntligen tag på en färgpatron. Dyr som attan var den, så kanske hade inte tjejen i den ljusblå butiken helt fel när jag fick tipset att köpa en ny skrivare istället för en ny patron. Sen fikade jag med en mycket god vän, en försenad födelsedagsfika, så vi slog på stort med varsin mariabulle. Vännen funderade på att köpa en bulle med sig hem till maken, men när vi var klara var bullarna slut.

Funderingarna går verkligen hit och dit när det gäller mitt kök. Hur ska jag göra, i vilken ordning och kan det bli som jag vill ha det. Jag vill nämligen ha ugnen i höjd med armarna, alltså separat häll och ugn. Det är mycket enklare att ha ugnen så än på vanligt vis, spis med ugn. För tillfället är det mycket praktiska funderingar, inte så mycket om vad som händer runt om i världen. I den nystartade webshopen som säljer flugor (att ha runt halsen, inte att fiska med) som vi är delägare i skänker vi fen kronor av varje såld fluga till Läkare utan gränser. Det känns bra. Däremot skickar jag aldrig pengar via telefon eller sms när telefonbolagen tar en del av beloppet. Ska det vara en gåva ska även telefonbolagen vara med och skänka, alltså inga gåvor till telefonbolag som tar en del av gåvan. Är du nyfiken på webshopen hittar du den enklast på facebook, Kens herrekipering.

DSCF1835

Den lilla babykoftan har varit klar ett tag. Det har bara saknats knappar. Nu är de isydda så koftan är klar att användas av en nyföding. Koftan är skickad i ett tunt ullgarn.

Idag går klockan för fort.

6 tankar om “Funderingar hit och dit

 1. Spännande med dina köksfunderingar!! Jag blir förstås nyfiken och vill veta mer. Men jag läser att du fortfarande är på funderarstadiet.

  Elias och jag hade tur och hittade fyra nybakade kanelbullar för en tia. Det blev var sin idag och var sin till i morgon! 😛

  Synd att jag inte finns på Facebook, för jag kanske hade köpt en fluga, trots att jag inte har nån herre i rätt ålder att ge bort en sån till. Men Läkare utan gränser är den enda organisation jag stödjer och i torsdagens glädjeyra blev det en julgåva dit.

  • Det är mycket att tänka på när det gäller ändringar i kök, så funderingarna fortsätter.
   Hoppas era kanelbullar var smaskiga.
   Flugorna har en www-adress, men jag kommer inte in där, du kanske göra det, hela adressen är:http://www.kensherrekipering.se
   De finns också på Instagram. Fina är de, knutna eller oknutna, med eller utan näsduk och manschettknappar, och inte alls dyra.

   • Tack för länken, den funkar bra för mig. 🙂

    Bullarna var urgoda och min matlagning fick godkänt sen också!! 🙂 Tur det, så gossen inte svälter ihjäl!

 2. Gossen fick säkert någon av sina favoriträtter, och inget fel i det. Det underlättar ju om alla trivs, och eftersom det är lördag, så kanske det vankades även lite godis. Själv har jag ätit köttbullar med mos och lingon, barnmat men gott någon gång då och då.

 3. Hej,helt klart skall du köpa fristående ugn och spis om du får plats med det. Det är det bästa som hänt att ha ugnen i bänkhöjd.Har haft detta sedan vi byggde i Fiskebäck 1982 och då vi renovera på öa så gjorde vi lika dant. Man blir inte yngre med åren och att slippa alla knäböj vid vanlig spis,är fantastiskt. Det tänker jag på ibland nu när lederna börjar skärva.Allt blir mer lättarbetat och jag använder ugnen väldigt mycket i min matlagning.Idag skiner solen på en klarblå himmel och termometern visar på +3°. Som gjort för en promenad runt ön.Dina vantar och babykofta är jättefina. Önskar jag var lika duktig med stickorna.

  • Jag har på flera tidigare ställen haft ugnen i höjd med armarna så jag vet att det är så jag vill ha det. Däremot är jag inte på klara med om det får plats! Även jag använder ugnen mycket i matlagningen.
   Kanske har hela Sverige ett fantastiskt väder idag med sol, och helt klart är det som gjort för promenad.
   Jag kan önska att jag vore lite mer praktisk med verktyg. Det skulle underlätta väldigt mycket.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s