Föreningsarbete och filmen Broken

Höststädning på kollo igår i regn (som kom ända in på kroppen trots regnskydd) och målning i samlingslokalen här i bostadsrättsföreningen idag. Kollostädningen var obligatorisk för alla medlemmar. För den som inte kan/vill hjälpa till, den får en faktura i stället för uteblivet arbete. Igår hade det nästan varit värt att ta fakturan i stället.

DSCF1810

DSCF1787

Helgens ommålning av samlingslokalen var frivillig för medlemmarna. Det kom en, av 184 möjliga, förutom delar av styrelsen! Lokalen blir väldigt fin. Det är en öppen lokal med en stor sittdel med långt bord och stolar, en köksdel samt en del för soffhäng. Färgerna vi valt heter champagne (i köksdelen), amaryllis (soffhänget) och lamm (ljust, ljust grått i sittdelen). Väldigt fina färger som passar bra tillsammans och ändå skiljer av de olika delarna mycket bra. Gårdagens krattande i hällregn var bra mycket jobbigare än att hålla i en roller och en pensel, även om det innebar såväl att ligga på alla fyra och måla längs med golvlisten som att stiga upp och ner på en stol för att nå högst upp. Det ska bli kul med fortsättningen också, att inreda på vårt vis. Den sykunnige i styrelsen har redan sytt nya gardiner (det är inte jag).

DSCF1014

Bland föreningens medlemmar finns det målare till professionen, som tydligen inte ville måla på sin fritid, men det måste finnas många andra som hade kunnat ställa upp någon timme eller två. Det stärker samhörighetskänslan i föreningen. Det är ju en viss skillnad på att bo i hyresrätt jämfört med att bo i bostadsrätt. Vi hade självklart kunnat ta in en målarfirma som gjort jobbet för kanske 20-25000 kronor. Nu gjorde vi det själva och det kostade inte mer än färg, penslar, lite plast och papper. Vi sparar pengar som kommer alla boende till del.

Det regnar idag också men inte så mycket som igår. Känner mig lite ruggig, så jag kanske får ta en konjak idag i stället för den jag glömde bort att ta igår kväll. Jag gick iväg på film. Först var jag ute och vände eftersom det fortfarande regnade, men sen talade jag allvar med mig själv, greppade paraplyet och gick iväg. Det var bra det för det var en riktigt stark och gripande film.

lammöron

Filmen handlade om den mångfacetterade flickan Skunk, som är vän med sin granne, den snälle men lätt utvecklingsstörde Rick. Raka motsatsen är den andra grannfamiljen Oswald, med en våldsam pappa och tre mobbande döttrar. Skunk ska precis börja mellanstadiet där systrarna Oswald regerar. När pappa Oswald en dag ger sig på att misshandla Rick sätts en kedjereaktion igång som får långtgående konsekvenser. Berättelsen handlar om nedbrutna föräldrar som i grunden vill barnen väl, men vars omedvetna felsteg får oanade konsekvenser. Lögner, skvaller och latenta grannmotsättningar mynnar ut i en katastrof. Hoppet finns i Skunk, hennes godhet och spirande kärlek till en grannpojke. ”Broken” är ett välgjort och känslomässigt starkt drama, med några stänk av komedi. Skådespeleriet är utmärkt filmat med en alldeles egen rytm och energi. Källa:SvD, Sydsvenskan

Komedin uppfattade jag inte men filmandet tyckte jag om. Många satt kvar när filmen var slut för att samla sig.

4 tankar om “Föreningsarbete och filmen Broken

  1. I vår förening är det antingen styrelsen eller inhyrd kraft som gör nåt, typ målar. Vi medlemmar blir aldrig tillfrågade. Ändå har vi en stor förening. Kanske handlar det om att föreningen har väldigt god ekonomi? Vad vet jag.

    • Det handlar inte om ekonomin, utan om att göra något tillsammans. Vi är ju alla medlemmar/delägare i föreningen och jobbar för en trivsam och fin förening där många vill bo. Det finns de som hjälper till med att hissa flaggan, att bära in och ut sommarmöbler och andra småuppgifter. Som jag ser det skapar det delaktighet och engagemang från medlemmarna.

      • Jo det var det jag menade, men jag uttryckte mig nog inte så klart. Vi medlemmar HÄR känner oss inte så särskilt delaktiga och jag tror att det kan vara bra att jobba tillsammans med sina grannar – om man nu kommer överens med dem. (Man kan ju välja att jobba med dem man gillar, i såna fall 😉 )

  2. Det beror troligen på styrelsens sammansättning, hur öppen den är och hur mycket delaktighet den vill ha. Ja, det brukar gå att ordna så att man jobbar med dem man gillar. Det blir ju roligare då! Å andra sidan kanske ogillandet beror på något som det går att ändra på, kanske inte till full gillande, men en bit på väg. Det är så lätt att det blir missförstånd. Kommunikation mellan människor är bland det svåraste som finns.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s