Nostalgitripp

Idag har tre damer varit på vift. Vi styrde kosan mot Lessebo och butiken ”60-tal”, möbler, lampor, keramik från 60-talet, mycket danskt eftersom butiken driva av ett danskt par. Mina favoriter är Y-stolen. Det fanns två. Dem köpte en av oss tre, och det var tyvärr inte jag. I butiken fanns också min favoritlampa ph5. Både stolarna och lampan såldes för nästan halva priset mot nytt. Det danska paret hade även butiken bredvid där de sålde mer antika saker, mycket glas och porslin. Mannen berättade att trälådor säljer han direkt medan serviser och fina glas, där är efterfrågan mycket mindre.

DSCF1805

DSCF1809

Det hade börjat regna och vi väntade på stormen. Vi vände tillbaka mot Nybro och Pukebergs glasbruk. Glasbruket hade idag börjat sin semester men vi hittade Nybro glasbruk där vi strosade runt bland fina ljusstakar och skålar. Vi fick också lunchtips av tjejen i butiken. Lunchen åt vi hos Nilssons Mat. Kaffet drack vi hos Sandbergs konditori, ett fik i 50-talsstil i möblemang och inredning. De har mycket gott fikabröd där, så mycket gott att det är svårt att välja. Den som först bestämde sig valde en citronbakelse, tvåan valde en liten kolakaka och den som sist bestämde sig valde en frukttartelett. Mätta och belåtna med dagen åkte vi de tre milen hem igen. Då hade det börjat blåsa mer än tidigare, och det regnar. Jag tror inte vi får storm eller orkan utan hamnar mitt emellan områdena som får storm och kanske till och med orkan.

DSCF1808

2 tankar om “Nostalgitripp

    • Ja, det var verkligen kul. Vi gick bara runt och tittade, och upptäckte nya saker hela tiden, tapeterna, tevekannor med flätat överdrag, telefonhylla, satsbord, stolar, soffor, lampor – ja, ögonen fick verkligen ett skrovmål!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s