Nu är det höst i almanackan

Höstdagsjämningen har varit, dag och natt är ungefär lika långa. Sommartäcket räcker än med öppet vädringsfönster. Det känns friskt att krypa ner i sängen när det är svalt i sovrummet. De nya fönstrens vippfunktion är suverän jämfört med vad vi hade tidigare.

CIMG0393

Middagen igår blev mycket uppskattad. Vi bestämde på stående fot att mera kontinuerligt ha söndagsmiddag då vi hinner ventilera vad som hänt sen sist, och hur vi har det på alla fronter. Det händer mycket på alla håll så det finns hur mycket som helst att diskutera, inte bara sitta och knappa på varsin mobil. Ingen av oss hade någon mobil framme. Maten var gjord med omtanke vilket också uppskattades av den som fyller år i veckan.

ros

Det är kul att duka lite extra fint ibland så det blev mormors finduk, tallriksunderläggen i tenn, mormors tallrikar, massor av bestick och handmålade glas. Glasens blomdekor i grönt och vinrött återkom i blombuketten på bordet, rosor i vinrött. Jag ska inte tjata om vad vi åt men det blev många rätter och vi satt länge.

Nu är det vardag igen. Det är bara att ta itu med veckans göromål. Det var på vippen att jag åkte till Stockholm för att vara farmor, men jag skjuter fram det några veckor. Däremot blir det en annan liten tripp i veckan, åt ett helt annat håll.

Hörde i morse att en svensk, Henrik Stensson, vunnit PGA-touren, som jag inte vet mer om än att det är en golftävling. Prissumman uppgick till 73 miljoner kronor!! Alltså, på riktigt, varför så stora summor? Zlatans senaste kontrakt ger honom 142 miljoner kronor om året. Vem behöver så mycket pengar? Absolut ingen! Vi diskuterade detta igår, dessa vansinniga summor med pengar till ett i och för sig fåtal idrottsmän (jag vet ingen kvinna som är i närheten av dessa summor), men ändå, vad gör de med sina pengar? De investerar i hus, bilar osv.. Hur många hus kan de ha? Hur ofta bor de i respektive hus? Samma med bilar, varför ha en hel hög med bilar, när jag ändå bara kan köra en bil i taget. Tänk om någon kunde tänka, jag ger bort 20 procent till Läkare utan gränser, Cancerfonden eller någon annan bra organisation där pengarna verkligen behövs och gör skillnad. Nu är det idrottsmännens agenter som skor sig utan att göra mer än ta fram nya kontrakt. Är det därför som Zlatan byter klubb så ofta, för att hans agent ska bli ännu rikare?

Bokmässan i Göteborg är i startgroparna. Jag ska inte dit i år, men det är vansinnigt kul att vara där. Det är ett par år sedan jag var där senast. Det är bullrigt, varmt och mycket, mycket roligt.

Annonser

2 tankar om “Nu är det höst i almanackan

 1. Oj oj, höstdagjämningen missade jag totalt igår!

  Låter som en trevlig söndagsmiddag. Här blev det korv med bröd och en bok. Men håller med om att det är roligt att duka fint när man är flera!

  Jaa du… Det är äckligt så mycket pengar idrottsmännen får. Och jag får en piss i havet (ursäkta uttrycket!) från a-kassan. Det går inte att leva på dessa korvören. 😦

  • Vi som gillar hösten har en fin tid nu och framöver. Det blir snart ok att vara inne, även om jag gillar och mår gott av att vara ute.

   Äta själv är inte kul, då går det bra med korv med bröd. Däremot att göra lite extra när vi är flera, det är kul!

   Idrottsmännen i golf, tennis, hockey och fotboll får ofattbara summor, summor som vi knappt kan förstå. Vi andra får klara oss ändå, och det brukar gå bra. Ibland går det bättre och ibland lite sämre beroende på om det dyker upp något oförutsett, såsom en bilreparation, en tand som sönder eller nya brillor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s