Soliga fredag

CIMG0276

I natt har det varit fuktigt, fuktigt. När jag kom upp tidigt på morgonen kunde jag inte se ut genom ett enda fönster. På marken var det också fuktigt på sina ställen, dit solen ännu inte hunnit. Jag är alltid ute en kort sväng på morgonen efter att ha gjort rent i kattlådan. Inget ont som inte har något gott med sig. Jag tror att städfirman gjort rent sopkärlen, för nu är det helt ok lukt i soprummen. Det behövdes att vicevärden lämnade sitt uppdrag och att styrelsen (inklusive moi) lusläst avtalet med städfirman.

Nu fick jag ett samtal från Företagarna, som givetvis ville att jag skulle gå med där. Killen talade sig för varm för deras försäkring, deras rådgivare, deras nätverksträffar m.m.. Jag kunde tala om för honom att varje bit har vi redan löst på ett, som vi anser, bra sätt. Till slut insåg han som han sa, att jag hade bra koll på läget, så han avslutade med att önska mig en fortsatt bra dag.

Åh, så många elaka, cyniska och korkade människor det finns. Hur kan människor behandla andra människor illa med vilja? Dagligen finns det människor som dödar en annan människa. Hur är det möjligt? Just nu pågår en rättegång här i stan om ett dubbelmord som begicks på luciadagen 2012 på norra Öland. Mannen som är åtalad för morden var även 2006 åtalad för ett liknande dubbelmord men friades den gången. Då var hans mamma en av de mördade. Det är mannens dåliga ekonomi som läggs honom till last, att han hade den nu mördade mannens blod på sin bössa och hans telefontrafik vid tiden för morden. Rättssalen är tydligen full till sista plats av främst nyfikna från orten. Är människan av naturen så nyfiken att de sätter sig i rättssalen för att lyssna bara för att de vet vem den åtalade är, eller är det för att de kände offren? Jag vet inte hur jag skulle reagera i en motsvarande situation, och jag hoppas innerligt att jag slipper hamna i en liknande situation.

Nu släpper jag allt negativt och cyklar ut i solen för en inspektionsrunda till kollo. Ta vara på dagen!

2 tankar om “Soliga fredag

  1. Tyvärr är det så – människor är nyfikna och gillar att gotta sig och vältra sig i andras elände. Tro mig, jag vet. (Du också, lite, kanske..?)

    Underbar hortensia!!!!!!!

  2. Jag känner till människor som ägnar i princip all tid till att gotta sig över andras elände. Samma människor hittar aldrig något positivt att säga om någon. Jodå, jag vet……………
    Javisst är hortensia en härlig blomma. Jag ska absolut sätt några ute på kollo så småningom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s