Avskedstagande

CIMG0425

Igår var det tid att ta farväl av en vän. Det blev en mycket fin eftermiddag. Begravningen var i en kyrka, en liten kyrka. Många hade kommit för att ta farväl. Prästen, som jag tidigare träffat på, fortsatte att göra ett gott intryck. Han går runt i kyrkan och hälsar på alla. Dessutom pratar han enkelt och fint, och sjunger fantastiskt. Efteråt cyklade han iväg med prästrocken flaxande efter sig.

Det var mycket och vacker musik, både solosång och saxofonsolo. Dottern i familjen hade ordnat med det mesta på ett fantastiskt sätt, och det stämde så bra med hur hennes mamma var. I församlingshemmet, där minnesstunden hölls, hade det dukats med många dukar som alla var sydda av E, som vi tog farväl av. E stickade också väldigt mycket, både till sig själv och till andra. Hon har nu fått sitt sista alster, som inte hann bli klart, uppkallat efter sig. Modellen heter E. Garnet kan du köpa hos Karin Öberg.

Vi är många som saknar dig E, dina kul kommentarer, ditt glad skratt och ditt busiga sätt att vara.

Bland gästerna hittade jag en klasskamrat från mellanstadiet. Det var många, många år sedan, men jag visste att H och E tillhörde samma släkt så jag vågade mig på att fråga om inte H var H. Det var hon, sa hon. Vi kunde konstatera, som så många gånger förr, varför ses vi bara på begravningar? Varför tar vi oss aldrig tid att ses vid andra tillfällen, om så bara över en kopp fika?

2 tankar om “Avskedstagande

    • Prällen är bra, fantastisk sångröst, ser alla och vid ett tidigare tillfälle hade han sin lille son på 3-4 år med sig framme i koret (vid en ”vanlig” gudstjänst).
      Jag har insett det mer och mer hur viktigt det är att ta farväl, och att vara med på minnesstunden efteråt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s