Dagens barn

dagens barn

Göta Petter, barnen av idag är födda med tekniken i fingrarna. Lille Stellan som ännu inte fyllt ett år kan redan trycka på en app i mammas telefon som visar olika musikinstrument. När han trycker på instrumentet låter det. Igår var han hos en kompis som utöver ett ”hemmabollhav” även hade en mojäng att trycka på, en platta av något slag, säger jag som knappt kan ringa med mobilen. Särskilt inte sedan jag fick den nya mobilen. Varje dag överväger jag att gå tillbaka till den gamla.

Igår tittade jag på Allsång på Skansen, mest för att energiknippet Magnus Uggla skulle vara med. Han sjöng ”Jag och min far” med stor inlevelse, helt underbart. En gång på 90-talet såg jag en hel konsert med Magnus Uggla i Gävle. Jag minns hans sprudlande glädje och energi. I gårdagens allsång fick jag se en kvinna i publiken som sjöng med Måns, vars blogg jag läser, garnomera (det är hon som är mamma till pyttipannan). Igår satt de ett helt gäng och stickade under dagen, i väntan på Allsången. De förenade nytta med nöje.

Förkylningen är inte mycket bättre, ifall någon undrar.

Jag har varit ute och retat upp mig på att cykelparkerare. Varför kan de inte ställa cykeln i stället, i skåran för hjulet? I stället ställer de cykeln i cykelstället men använder stödet på cykeln, vilket gör att jag som vill ställa cykeln i själva stället, inte kommer in med min cykel. Idag är det en massa grejer på styret, växlar, handbroms och ringklocka, som är i vägen. Jag får lyfta, knuffa till cykeln intill för att ha en chans att få in min cykel. Med andra ord är det väldigt många som cyklar i den här stan. Alla cykelparkeringar är överfulla, inklusive den här hemma på gården. Det går alltid att reta sig på något om man är förbannad på något annat. Så är det i mitt fall. Det är inte mycket att reta sig på, en cykel som står fel. Det finns det som är värre.

2 tankar om “Dagens barn

  1. Du måste krya på dig nu! Det är outhärdligt att vara sjuk när det är varmt!
    Jaa, du… dagens cyklister kan inte ens parkera sina cyklar på rätt sätt. Synskadade? Nähä, tänkte inte på att såna kan slå sig fördärvade på en cykel som står FELPARKERAD.

    • En förkylning går över, även om det här var en långlivad sort med alla symtom.
      Det är inte bara cyklar som finns i vägen för synskadade, trottoarpratare, låga markiser och höga trottoarkanter…………Ibland får politiker prova på till exempel hur det går att ta sig fram med rullstol. Kanske borde de också prova på att vara synskadade.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s