Varmaste dagen i sommar?

CIMG0424

Skrivit brev till en vän som fyller år i veckan. Grattis M i Vattholma!

Skulle handla nybakat i butiken, men de hade inte hunnit baka annat än matbröd. Det är lite för mycket som inte stämmer riktigt i butiken, varor som inte finns, varor som inte är klara, långa köer och lite personal, tomt på vissa hyllor…..

Rensat ogräs, planterat höstanemoner i en ny rabatt och dessförinnan fyllt på med jord och täckbark. Vattnat, inget regn i sikte.

Cykeltur till stan för lunch, god och nyttig mat, mycket grönsaker och lite, lite glass till dessert.

Fotbollsmatchen Sverige-Island sändes på storbildsteve i stan, satt i stekande sol i tio minuter. Sen satte jag mig i skuggan och i halvtid cyklade jag hem. Jag är inte ett dugg intresserad av fotboll, kan inga regler men ser ändå lite då och då, mest för att hänga med i vad som händer, vem som vinner och vem som gör mål.

Hade jag suttit kvar kunde jag fått solsting, trots mycket vattendrickande.

Det är alltså hett, hett, hett här idag, kanske varmaste dagen i sommar, och ändå orkar inte vattentemperaturen över 20 grader.

2 tankar om “Varmaste dagen i sommar?

  1. Här har det fortsatt att blåsa nordliga vindar idag, men det var lite varmare än igår. Framåt kvällen blev det väldigt behagligt.
    Vattholma? Det är ju nästgårds!! 😛

    • Här var det nästan ingen vind alls. Jag tänkte på det när jag skulle kolla flaggorna igår där de visade fotboll. Flaggorna hängde ner i slaka slamsor.
      Ja, Vattholma är inte så långt ifrån dig. M och jag träffades i början av 80-talet på en kurs i självförtroendeträning för kvinnor, då sådana kurser var vanliga. Vi har hållit kontakten och hade möjligheten att träffas i våras, efter 30 år, och det var precis som när vi sågs sist, fast vi knappt kände igen varandra. Mina knallröda kängor var kännetecknet. Vi har väldigt mycket gemensamt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s