Tankefällor

CIMG0210

Det finns massor av tankefällor jag kan ramla i. Jag lär mig hela tiden, att tänka på annat sätt. Allt jag inte kan påverka släpper jag. Det är inte mitt problem. Nu på morgonen har jag raskat undan en massa olika ärenden. Jag cyklade in till biblioteket för att lämna böcker och på hemvägen hamnade jag bakom en gubbe som rökte. Rökning är bland det äckligaste jag vet. Alternativen var att slå av på farten eller köra förbi honom. Jag valde det första alternativet.

Jag ser min husgavel på långt håll när jag kommer på cykeln, och vad får jag se om inte min granne ovanpå hängandes över sitt balkongräcke med en cigarett i handen! Jag vet att röken stiger men jag får i alla fall in rök till mig. Det är tillåtet att röka, jag har sagt till honom att det stör mig, så nu kan jag inte göra mer. Det är ingen idé att ödsla energi på att reta upp mig. Jag har som sagt löst det på mitt sätt, att aldrig ha något fönster öppet på gaveln och att vara ute så mycket som möjligt.

Då kommer jag in på det här med kolonin. Det finns de som saknar mina bilder och berättelser om vad som händer på kolonin. Vi är återigen olika, alla på olika sätt. Det finns de som uppenbarligen njuter av att skvallra och göra en gammal människa (därtill släkting) ledsen och upprörd, i stället för att säga till mig. Tänk er för innan ni sårar en annan människa! Är det inte bättre att föra fram positiva budskap, att göra en annan människa glad och nöjd?

Nyss ringde en tjej från ett företag som jag inte uppfattade namnet på. Hon påstod att jag har aktier i ett bolag som jag inte heller uppfattade namnet på. Det kan jag inte tänka mig att jag har. Då frågade hon om jag hade en mejladress för framtida försändelser. Det sa jag att jag inte hade. Då tackade hon för sig. Numret hon ringde från går till ett bolag som heter Buff AB, väldigt likt Bluff AB. Det var det jag kände på mig. Uppge aldrig något till någon du inte känner förtroende för!  CIMG0502                                                                                                                   Gör dagen till en bra dag!

4 tankar om “Tankefällor

 1. Det finns illvilliga människor, det vet vi båda två. Jag saknar dina koloniinlägg. Kan du inte skriva under lösen? Eller har du tappat lusten att skriva om kolonin?
  Rök är det äckligaste jag vet. Fy fan, på ren svenska! 😦

  • Jag önskar att vi inte visste så mycket om illvilliga människor. Lusten att skriva om kolonin finns absolut kvar, men det som hände tog musten ur hela mig, så onödigt, så skvallrigt och så elakt. Det var ett bra tips, att skriva under lösen.
   Rökning är ett konstigt fenomen. Jag hade en kollega som hostade och hostade och hade svårt att andas – ändå fortsatt hon att röka!! Även nu hör jag en kvinna som låter likadant, och hon röker! Obegripligt! Fullkomligt eldar upp pengarna och förstör hälsan.

   • Vi är helt eniga när det gäller rökare! Man undrar om en del av dem har rökt sina hjärnceller också…
    Skriva under lösen är bra. Den som vill ha lösen kan fråga dig om den får det. Du är allsmäktig domare. Ibland är det skönt att kunna skriva ”fritt”.

 2. Jag är lite velig när det gäller lösenordsskyddade inlägg. När jag själv kommer till en sida där det krävs lösenord känner jag mig inte välkommen, men det är kanske en tankefälla. Klarar jag av det så kanske jag provar, för det finns en hel del att ventilera inom ”lyckta dörrar”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s