Midsommarblomster

Alla midsommarblommor är på gång nu, blåklint, prästkragar och vallmo. Den lilla vallmon som är så vacker, men som oftast vissnar på en enda dag, och den är vackrast ute i naturen, eller hur? många vakkmor

Igår hade vi kanonväder, soligt hela dagen med lite vind, så det kändes inte att solen brände. Det var cykel ut till kollo, denna underbara oas! Hur klarade jag förra sommaren? Hela min värld är i en kollobubbla. Det mesta utanför bubblan känns sekundärt just nu. Jag njuter!

Gräset skulle klippas. Jag tog handjagaren eftersom jag inte vill väsnas, och särskilt inte på helgerna. Det blev bra, och jag fick beröm av förbipasserande människor, både för att jag använde just handjagaren och att det doftade gott av nyklippt gräs.

Grusgången behövde skyfflas. Där det finns mycket grus går det bra, där gruset är ett tunt lager har gräs tagit fäste och är svårt att få bort. Jag blev inte klar utan fortsätter idag.

Naturligtvis hade vi fika- och läspauser. Sonen kom på cykel. Vi hjälptes åt att rymma ur förrådet som snart bara är en skräphög. Det är inte klokt så mycket trädgårdsredskap som ingick i köpet. Eftersom det finns många fruktträd funderade vi på hur vi ska få ner frukten, och tänkte åka till Kivik för att köpa en fruktplockare. Det finns säkert på närmre håll, men det vore en trevlig utflykt. Igår hittade vi en fruktplockare i förrådet. Nu kommer nästa fundering, hur ska jag hindra fåglarna från att provsmaka varenda äpple?

några vallmorSonen och jag cyklade via matbutiken i jakt på något att äta, och kom fram till att pizza är lättlagat! När vi kom in i butiken hittade sonen salladsbuffén, så där plockade vi en varsin bunke som vi smaskade i oss. Sen tittade vi på alla små filmklipp på Stellan som hans gulliga föräldrar skickar till oss. Vi kom fram till att han gillar ljud, och han skrattar så fantastiskt gott åt olika läten, till exempel vov, vov, eller kvack, kvack.

Efter all sol och jobb så var orken slut. Det blev en tidig kväll och bara några sidor i min bok för tillfället.

Idag ska jag ge mig i kast med spackelspaden. I köket har vi rivit ut ett skåp för att få plats med hyllor och ett kylskåp, och i garderoben, som nu är toa, ska en del hål spacklas igen. Minsta lilla förändring så blir det en massa följdkonsekvenser, oftast fler än vad vi tror.

Katten märker att jag är borta hela dagarna. När jag är hemma ska hon vara precis där jag är, just nu ligger hon på skrivbordet här bredvid (jag har datorn i knät). Annars brukar katten propsa på att, i knät, där ska hon vara.

två vallmorNjut av söndagen! Se den som en vilodag. Gör inte som sjundedags adventisterna, som enligt bibeln vet att de inte ska jobba på söndagarna, men som går ut på baksidan av huset och jobbar, förmodligen i tron att inte Gud ser dem där!

Annonser

6 thoughts on “Midsommarblomster

 1. Och jag har planterat örter i krukor på balkongen. Nåt måste man göra när man inte har nån plätt eller trådgård att plantera på/i…

  • Det är inte dumt att ha lite örter på balkongen, bara gå ut och knipsa av…
   Du kanske får påta lite i Annas mammas koloniträdgård. Hon kanske till och med skulle tycka det var lite avlastning.

   • Doftar gott på ballen!
    Nja, Annas mamma har en man som påtar och dessutom är det en bit att åka. Jag har inte den tiden när jag jobbar heltid.

   • Doften av basilika är helt underbar, även andra örter doftar gott.
    Var sak har sin tid, så jag förstår att du inte hinner påta på annat håll.
    Jag fattar inte att jag har hunnit jobba heltid i så många år, men något har fått stryka på foten, helt klart.

  • De flesta fruktplockare/fruktätare är säkert fåglarna…………Dem kan jag inte göra mycket åt.
   En fruktplockare är ett skaft med en tygpåse på i ena änden. Jag utgår från att jag håller upp skaftet och ser till att påsen kommer under äpplet och så knycker till så äpplet landar mjukt i påsen. Du får komma och inspektera plockaren.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s