Skolavslutningar på rad

Jag bor granne med en skola. Där avlöste avslutningarna varandra på förmiddagen. Bilarna parkerade hur som helst, på längden, på tvären, på gräsmatten efter principen nöden har ingen lag. Massor av barn har nu två långa månader ledigt. Många barn ska åka hit och dit medan andra barn vackert får stanna hemma därför att slantarna inte räcker till några utsvävningar.

På stan avlöste lastbilar och traktorer varandra med skränande studenter på flaken, en del i rent livsfarliga positioner. Tänk förr när inte alla blev studenter! Det fanns en och annan som inte nådde upp till de betyg som krävdes för att bli godkänd. Då skulle en student även klara ett muntligt förhör innan det var godkänt. Fy farao så ruskigt för den som fick tassa ut bakvägen, då föräldrar och andra anförvanter stod på framsidan och väntade på sin student. Det var inte bättre förr, inte på den punkten, men på många andra.

Här hemma på gården mötte jag två hundägare, en med hund och en utan. Hon som för dagen var utan hund hade varit i Turkiet på semester. Det hade varit bra, sa hon. Damen med hund diskuterade jag stickning och virkning med, så nu rycker det lite i sticktarmen igen, eller kanske ska jag virka något.

Kungen visade sitt dåliga humör genom att svära åt en reporter medan yngsta dottern är på smekmånad på en ö i Seychellerna. Kungen arrenderar för 1000 kronor per år och dottern betalar 50000 kronor per natt för den lyxvilla på 500 kvm hon och maken hyr på en av de 115 öarna i Seychellerna. Andra som varit där är prins William och Kate, och David och Victoria Beckham. Sen finns det människor som är utan bostad eller de som knappt har mat för dagen. Vi får verkligen olika liv. Olika liv i olika kretsar. En del föds in i sina kretsar. Andra gifter sig till en bättre eller sämre krets. Även i en syskonskara kan livet bli helt olika, trots samma föräldrar och samma förutsättningar.

C´est la vie! hjärtan

Annonser

2 thoughts on “Skolavslutningar på rad

 1. Vi har ju haft en student och en skolavslutning. Nu har vi bara ett skolbarn kvar – vad vi vet.
  Livet är inte rättvist, det kan vi åter konstatera. En del barn får åka och fara, knappt vila ens en liten stund, medan andra inte kan åka nånstans för det inte finns pengar. Det är olika vilka familjer vi föds i, helt enkelt. Själv har jag inte varit utomlands av ekonomiska skäl 1996. Men jag har det rätt bra ändå, just nu.

  • Det är rikt, att ha haft både en student och en skolavslutning. Jag har inte varit i närheten av varken det ena eller det andra på flera år, tyvärr.
   De lyckligaste ögonblicken kan vara på en plats som inte kostat ett enda öre. Jag har för mig att man frågat barn vilka bästa minnen de har, och de allra flesta berättade inte om den dyra semestern utan kanske den gången de cyklade med en förälder till en brygga för bad eller fiske, bara de två.
   Jag tror att du har ett bra liv, ett rikt liv, även om jobb eller inte jobb skapar en del oro.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s