Blommor och lite annat

spireaSpireabusken är större än störst, en riktig bamsebuske. Grannarna på båda sidor har också samma sorts spirea, men ingen av deras buskar är i närheten av denna i storlek. Den verkar trivas där den står. När jag såg den första gången var den kanske fem centimeter i höjd, nu en bra bit över metern. Det är mycket fin jord på tomten. Allt verkar trivas, även ogräset.

Planeringen av det nya förrådet är igång. Är det uppehåll i morgon ska det gamla förrådet rymmas ut under en presenning. Det nya förrådet ska förhoppningsvis vara klart till midsommar, så det är snabba puckar, och alltid händer det oförutsedda saker som gör att det blir snabbutryckning åt något håll. Som gammal projektledare gäller det att jobba på och se till att planen håller.

Det blev vädermässigt en mellandag idag. Det behövs sådana dagar också. Jag började därför dagen med att städa ur kylskåpet, vilket behövdes. Små slattar av olika saker som hade sett sina bästa dar, och som nu är bortspolade, förpackningarna urdiskade, hopknycklade och kastade.

Jag har haft några trevliga samtal idag, en kusin som fyller år och en kär vän som alltid är positiv och glad. Båda damerna är pensionärer och lever bra liv.

storirisHär blommar den första storirisen. De stora irisarna är lite blekare i färgen än sina småsystrar. Det är ståtliga blommor, ungefär som gladiolus. Jag tror att grannen satt gladioluslökar. Ranunkler är de enda blomlökar som jag satt. De är ännu bara små, små gröna blad.

Nu var det länge sedan jag stickade. För tillfället är det annat som prioriteras, annat som tar mycket tid och energi.

Jag ser nästan ingenting på teve längre, nyheter och något enstaka program. Den enda serie jag följer för tillfället är ”Borgen”. Danska och brittiska serier brukar vara värda att se, välgjorda och med spännande handlingar. Igår ramlade jag in i avsnitt två av tre (tror jag) av ”Ice Cream Girls”, en otäck historia om en tjej som suttit oskyldigt dömd för ett mord – men vem är mördaren? Jag måste nog se sista avsnittet också. Följer du någon serie? Tittar du mindre på teve under sommaren?

 

2 tankar om “Blommor och lite annat

  1. Å, spirea fanns också i mitt föräldrahem. Eller i dess trädgård, vill säga.
    Ha ha, jag vet vem mördaren i Ice Cream Girls är! Men jag säger inget! Kika på SvT Play!!!
    Just nu ser jag en fransk serie (Gengångare, läskig!) och en amerikansk (Bates Motel; prequel till Psycho; också läskig). Det blir ungefär lika lite TV på sommaren som i vanliga fall för min del. Jag följer vissa serier, kanske kollar nån film ibland. Nä, jag sitter oftare vid datorn eller läser en bok.

    • Det finns verkligen många växter från ”förr” i koloniträdgården, alltså sådana växter som fanns i trädgårdarna när jag växte upp.
      Ok, jag ska kolla på SvT Play, för det är väl ändå klent utbud ikväll kan jag tänka. Precis som du så har jag annat än teven att ägna mig åt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s