För mycket kortisol?

uppifrånirisrosa lupinerI en hörna finns det rosa lupiner som blommar så fint just nu. Lupiner växer så vackert i många vägkanter, i blandade färger. Förr tyckte jag att det var en ogräsblomma men nu tycker jag att den är riktigt fin. Kan det bero på att jag blivit äldre, att smaken delvis har ändrats?

Det blå och gröna är småirisarna fotade uppifrån. De är väldigt skira, nästan lite bräckliga, långa och smäckra. Nu har storirisarna börjat blomma också. De är nästan en meter höga. Blommorna växer under ett äppelträd och får lite skugga.

Dagen har varit full av aktiviteter i strålande sol. Vinden har fläktat så det har inte känts så varmt som det troligen varit. Jag for i väg på cykeln i morse bort till Djursjukhuset för att köpa kattsand, Ever Clean med lavendeldoft. Det är inte närmaste stället för denna produkt men jag har ett kort där som gör att jag hade en kartong kvar att köpa. Sen får jag köpa nästa paket för halva priset. Då fick jag cykla lite längre så klart. När jag kom fram till Djursjukhuset hade de byggt om, så där ingången var förra gången var det nu personalingång. ”Besökare gå runt hörnet”, stod det på en lapp. Det framgick inte vilket hörn, så jag tog det närmaste, men det var fel. Givetvis var det runt huset på andra sidan, så långt bort därifrån jag var. Tio kilo kattsand i cykelkorgen för vidare färd mot den stora matbutiken som denna veckan säljer en trepack blöjor till priset av två. En jättekartong blöjor på pakethållaren. Sen vinglade jag hem med ekipaget. För den som undrar, Stellan är på ingående, och det är han som ska ha blöjorna.

Ny cykeltur till en mindre matbutik för att bunkra Zoegas till bra pris denna veckan. Det blev lite mer än kaffe men inget särskilt onödigt.

Eftermiddagen har jag njutit på kollo.

Nu fortsätter pappersarbetet, och nya tag med Posten (ännu inget svar). Jag har skickat två förfrågningar. På sin hemsida säger de att de svarar inom 24 timmar på vardagar. Det stämmer inte!

Jag tror jag är som småbarnen, de under tre år som blir stressade av att vistas på uteförskola. Nya rön visar att barn under tre år som är på uteförskola är för fysiskt aktiva och att deras kortisol är högre än hos barn som går i vanlig förskola. Forskarna trodde det skulle visa precis tvärtom. Barnen är inte psykiskt stressade men för fysiskt aktiva. Jag är också för fysiskt aktiv, i alla fall denna årstiden. Då behöver jag sådana dagar som igår, att bara glida fram på vattnet och njuta av tillvaron. Vad får dig att må gott?

2 tankar om “För mycket kortisol?

    • Blommor, bok, choklad och tid med någon kär person mår säkert många gott av. Sen finns det kanske någon som skulle svara, fiske, grönsaker och tevespel, men det är inte jag.
      Nä, jag tror inte att Posten finns. Den vet i alla fall inte hur den ska leverera brev, att när namn på lådan stämmer med namnet på kuvertet, då ska brevet ner i den lådan!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s