Som en sommardag ska vara

Idag hade jag ett fullspäckat program. Det var bara att sätta igång tidigt på morgonen. Allt gick hur bra som helst, och redan till lunch var det mesta klart. Då unnade jag mig en lunch på favvostället som idag serverade en rätt, cevapcici, från sitt hemland. De små avlånga rullarna serverades med klyftpotatis, vitlökssås och ajvar, och före en rejäl sallad.

Sen blev det kollo. Medan kaffet bryggdes hann jag cykla till trädgårdsbutiken för att köpa en kantgrässax. Kaffet i tevekannan och så iväg. Det skulle komma besök i eftermiddag. Väl framme lyfter jag upp kassen med kaffet, som läckt en aning i botten, så kassens botten gick ur och kannan for i gräset. Det lät som det var isbitar i den. Det var det inte. gunganFrån den kannan kan jag servera något mer kaffe. Kannan är förpassad till soptunnan. Stellans gunga är på plats. Nu väntar jag bara på Stellan och hans mamma som kommer om drygt en vecka.

Det löste sig med kaffet i alla fall. Kaffegästerna hade med sig hembakat, mycket goda bullar och en saftig sockerkaka. Fika i trädgården under äppelträden är härligt, och med trevligt besök ännu bättre.

Morgondagens bröllop kan bli rökfyllt. Det brinner visst på någon soptipp. Röken kan finnas kvar i morgon över Stockholm. Jag ska inte se bröllopet, men jag vill se alla gästernas klänningar. Utan att sitta klistrad vid teven i morgon kommer jag säkert att få se mig mätt på alla gästers kläder under de närmaste veckorna.

Fick rapport från travevenemanget igår. Det hade varit över förväntan. Arrangemanget var lyckat, blandad kompott med något för alla. Till nästa år önskar travledningen att de kan få V75 på Nationaldagen. Det drar ännu mer besökare. När portarna öppnade klockan tio ringlade kön av bil lång. Det var gratis insläpp mellan tio och tolv.

Vilken härlig sommardag det varit. En sommardag kan knappast vara bättre än dagen idag. Mallorca – släng dig i väggen! Kollo i Kalmar är bättre. Jag är så glad för min kolonistuga och trädgården med alla växter, buskar och träd.

vackra blommor (1)vackra blommor (2)

 

2 tankar om “Som en sommardag ska vara

  1. Jaaa du… Vem vill åka utomlands när Sverige är som vackrast, som det brukar vara vid den här tiden på året..? Så skönt för dig med stugan och trädgården och gungan som nu väntar på Unge Herrn! 😛

    • Det är riktigt, just nu är det vackrast och bäst i Sverige.
      Frisk luft i massor, och en del arbete, sen somnar jag gott till natten. Numera hinner jag knappt läsa en enda sida förrän ögonlocken känns tunga.
      Spännande att se Unge Herrn tycker om gungan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s