Kristina från Duvemåla

taket Sv tDet här tjusiga taket finns i Svenska teatern i Helsingfors. Teatern har byggts om och invigdes i februari 2012. Sedan dessa har förställningen ”Kristina från Duvemåla” spelats. Igår var nästa sista speldagen. Då var jag där, en fantastisk föreställning på nästan fyra timmar inklusive paus. Inför premiären förberedde man sig i flera månader före, att med några kilometer tyg, tygfärgning och patinering, tillverka cirka 600 plagg och 100 par skor. Utmaningen var  att få scenkläderna  att se ut, som om de var handgjorda från mitten av 1800-talet – inga maskinsömmar får synas. Lägg därtill en fantastisk dekor, fina effekter och otroliga rollprestationer. ”Kristina” sjunger väldigt nära Helen Sjöholm.

Det var perfekt teaterväder, regn!

Vilka trevliga människor jag träffade, särskilt ett par från Västervik, bra och serviceinriktad personal på båten, en väldigt duktig busschaufför, på alla vis (ingenting var omöjligt), väldigt god mat och bra vin. Nu är batterierna på nytt laddade.

vita syrenerImorgon ska jag se hur mycket längre syrenerna har kommit sedan senast. På vägen hem med bussen såg jag att syrenerna håller på att slå ut. Det gör säkert mina också, vita syrener har jag.

Innan jag beger mig till kollo blir det en hel del pappersarbete att ta itu med, och dessutom ett tandläkarbesök.

Jag har hunnit klart mina citronmössor och en jordgubbsmössa. Boken ”Ögonblicket” har jag kommit en bit över hälften i. Det är en väldigt, väldigt bra bok.

Så är det vardag igen, fastän helgen står för dörren. Det är en solig och fin kväll.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s