En dag på kolonin

välkommenDet växer två rejäla kaprifolbuskar  vid huset, de två ”risbuskarna” som syns på bilden. Här kommer jag att finnas väldigt mycket under sommartid. Då kan grannen passa på att röka. Jag behöver inte öppna min balkongdörr.

Det har småregnat hela natten. Jag har varit vaken och lyssnat på dropparna som slagit mot rutan. Det kanske behövs lite regn. Jag tror bestämt att vädergubbarna sagt att det är risk för gräsbränder. Den som eldar fjolårsgräs får se upp. På Alvaret på Öland finns det mycket vatten som har svårt att rinna undan. Någon jag känner och som jobbat med turism har berättat att det kommit ”nollåttor” till turistbyrån för att fråga om öppettiderna till Alvaret!! Finns det nu någon som ser frågande ut så kan jag berätta att Alvaret är tillgängligt 24/7, inte 24 juli utan alla timmar på dygnet varje dag året om.

Idag ska jag träffa en väninna. Vi kom fram till att vi inte setts sedan i höstas då vi var på en föreläsning och jag fick en påse äpplen av henne. I år kanske hon kan få äpplen av mig, för det finns flera äppelträd på tomten. Min väninna jobbar på sjukhuset. Hon unnar sig nu lediga fredagar. Idag ska hon till frisören för att klippa sig så då passar det bra med en fika före klippningen. Sen ska jag hem och vänta på en kund. Jag fick leta som sjutton i gömmorna för att hitta rätt prylar. Nu ligger de förpackade och väntar.

Vad händer annars, hos dig, i Sverige eller i världen? mot norr

 

Här utanför kör sopmaskinen fram och tillbaka. Sen kan jag tvätta fönstren efter allt damma han kört upp, eller så gör regnet att dammet inte yr. Jag visste väl att det var bra med regn just nu.

Trevlig fredag, och en fantastisk födelsedag till dig som fyller år idag! Jag vet i alla fall en som fyller år idag, stort grattis!

2 tankar om “En dag på kolonin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s