Nu är jag kolonist

Gårdagen hade ett rasande tempo. Lite småpyssel på morgonen. Sen följde visning av kolonistugan. Det blev kärlek vid första ögonkastet. Stugan är köpt, närmaste grannen har jag hälsat på, damen som sålde efter 40 år som kolonist och hennes bror som agerade mäklare var rara människor som jag direkt fattade tycke för. Tre från styrelsen kallades in i all hast för att närvara vid överlåtelsen. Då fick jag veta att redan på lördag ska jag vara beredd att jobba för allas trivsel. De allmänna områdena ska skötas om, krattas, räfsas och hackas eller vad det nu kan bli för jobb. Det är spännande, spännande! Damen som sålde lät allt lösöre följa med i köpet. Intressant att gå igenom och se vad som kan användas. I trädgården finns en hel del. Första året är alltid spännande, när jag inte riktigt vet vad som kommer. Jag som för mindre än ett år sedan gav bort allt som hade med trädgård att göra, trädgårdsmöbler, redskap, krukor!! Då hade jag inte plats. Även varmkompost och en aluminiumstege gav jag bort. Hur dum kan jag bli? CIMG0313Tomater kan jag odla utan redskap.

Igår hittade jag ett nytt, toppenställe att äta lunch på. Det ligger precis i hamnen med utsikt ut över vattnet. Fräscht salladsbord, kanongod mat och liten, mjuk hembakad kaka till kaffet. Jag valde kycklingfilé med ädelostsås lagad på ekplanka med gratinerat mos runt kanten. Väldigt gott! Det kommer garanterat att bli fler besök på www.Kaj4.se i Färjestaden. Efter sommaren ska ägaren bygga på en hotelldel ovanpå restaurangen. Det blir säkert häftiga rum med fantastisk utsikt.

Jag har hittat kul vykort, almanacka och trädgårdsbok av Inge Löök, finns på www.ingelook.com. Korten jag köpt på de busiga tanterna är uppskattade för dem som fått dem, men självklart även av mig. Senast jag handlade så frågade expediten om jag ville ha en påse till korten. Jag svarade att inte behövde en påse utan kunde lägga korten direkt i min väska. Då sa killen, jamen, en sån här liten påse kan du väl ta till de busiga tanterna så de inte rumlar runt i väskan? Tanterna stoppades ner i påsen och därefter i väskan.

Dagen började med ett snabbt ”korsett”-pass (mage och rygg) på gymmet, handla grönsaker på vägen hem. In med grönsakerna i skåpet, sen greppade jag tag i mina stavar och gick en snabb runda med dem. För att dra ner lite på tempot satt jag mig för att ringa försäkringsbolaget för en fritidshusförsäkring på kolonistugan och till elbolaget för att ta över förre ägarens abonnemang. När det var gjort tog jag fram snabeldraken, då smet katten in på något gömställe, och körde ett varv, likaså med moppen. Krukväxterna fick sig en skvätt var och sen var det min tur, en efterlängtad dusch. Nu ska jag växla ner till ett lugnare tempo före lunchen, som idag blir hemlagad, pepparfärsbiffar med en matig sallad och en god sås gjord på turkisk yoghurt. På det en slurk kaffe och ett litet hjärta som kan innehålla spår av kärlek. Sen blir det inventering på kollo, med andra ord en härlig dag. CIMG0214

Det finns de som anser att jag far med osanning. Synonymer till osanning är dessa:

osanning

lögn, påhitt, överdrift, dikt, saga, vals, ljug, båg, bluff, historia; fara med osanning ljuga

Jag ljuger inte, hittar inte på, överdriver inte, aldrig!!

Annonser

6 thoughts on “Nu är jag kolonist

    • Det är helt fantastiskt! Spännande att upptäcka allt som kommer, rabarber, hallon, vinbär…..
      Snart är det dags att sätta potatis. Det får bli lite lagom första året.

    • Jag tror det. Det verkar väldigt härligt. Huset har invändigt stannat i 60-talet, köksskåpen har orange färg, mycket brunt, mörkt grönt och möbler i samma stil. Jag ska inte ändra något till att börja med utan känna mig för.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s