Glad Påsk!

gul orkideLagom till påsk väljer en av mina orkidéer att blomma, i gult dessutom. Som om inte det vore nog med trevligheter så blev jag av med plasten som suttit på fönstren i fem veckor. Jag kan se ut, fortfarande genom ett blått skimmer, men ändå, fantastiskt! Det blå åker ner tillsammans med ställningarna som ska tas bort i vecka 15.

Igår tog jag bussen till banken. Två trevliga banktjejer informerade och tipsade. Vi enades om en lösning som jag hoppas blir väldigt bra. Vi kan ju numera påverka vår pension, och bör göra det, förutom våra PPM-pengar. Den som valt att inte göra något val har vunnit på det. Då hamnar pengarna i någon AP-fond, jag minns inte vilken, där det finns personer som har som jobb att förvalta pengar. Det vore konstigt om jag som lekman skulle lyckas bättre än den som har förvaltning som yrke. Det finns givetvis alltid typ ”sömmersketips” som ger en bättre avkastning men i stort tror jag nog att AP-fonden vinner.

Efter bankbesöket hittade jag inte mina handskar, varför jag irrade runt i köpcentrat i jakten på mina handskar. Jag började med att leta hos banken, till och med i papperskorgen. På banken fanns inga tappade handskar. Före besöket var jag på toaletten och visste att jag då lagt handskarna på pappersrullehållaren. Tillbaka dit, inga handskar. Det är fina skinnhandskar varför jag gärna vill ha dem. Jag är bra på att tappa en eller båda handskarna. Den gången jag fick åka polisbil hem tappade jag en handske i den bilen. Då letade en snäll polistjej, som satt i receptionen, upp handsken i bilen som just då stod parkerad i garaget. Igår hittade jag mina handskar ovanpå papperskorgen vid bankomaten. Javisst, jag hade varit där också.

Sen började jakten på en baddräkt. Sommartiden börjar på söndag så det är hög tid att se över sommarbehovet av nya grejer. Jag var i princip inne i alla butiker som säljer damkläder, och såg snart mönstret, alla underkläder finns längst in i butiken, ungefär som mjölken i matbutiken. I de butiker som hade badkläder lyste det av färgglada bikinis, och längst ut på kanten hängde en svart baddräkt. Varför bara svart, när allt annat är så färgglatt? Och varför bara en modell? I någon butik fanns det en spräcklig baddräkt och i ytterligare någon annan butik fanns en röd baddräkt. Det slutade med att jag kom hem med en påse. I påsen finns en svart baddräkt, som jag ännu inte provat. Inte nog med att jag köpte en svart baddräkt, jag köpte även grisen i säcken. Jag hade precis ätit lunch och hade absolut ingen lust att klä av mig i ett bås med förfärligt ljus, där varje veck, varje valk syns extra noga.  orkide i blom

Det ser ut att bli ytterligare en fin dag med härlig sol mitt på dagen. Alla som är på väg till Blåkulla, se upp i trafiken!

Annonser

8 thoughts on “Glad Påsk!

 1. Det var tur att du hittade handskarna, det är ju fortfarande kallt trots att sommartid kommer på söndag. Borde inte sommartid synkroniseas med SMHI.

 2. Glad Påsk till dig också. Här skall vi väl göra så gott vi kan med påsken.Har suttit hela dagen på sjukhuset med Bertil och bättre blir det inte snarare sämre.Nu är det snack om syrgas som hjälp. Ja barnbarnen kommer så det skall bli trevligt och snart skall jag ut och resa om jag nu kommer iväg.Försöker hålla pessimisten stången så gott det går nåt annat finns inte att göra. Ha de´

  • Det var tråkigt att höra om maken. Hoppas han får bra hjälp, oavsett vad det är. Jag förstår att det inte är lätt att tänka positivt just nu, och att resan känns lite tudelad för tillfället. Barnbarnen hjälper säkert till så ni får en trevlig påsk, trots all oro. Skickar en varm hälsning till Bertil!

 3. Vilken häftig orkidé!!
  Jag har mina skitiga svarta handskar när jag kör bil, men till fint har jag mina nya orange som en läsare stickade och skickade mig! 😛

  • Det är tjusningen med orkidéer, jag kommer aldrig ihåg vilken färg de har.
   Vilken snäll läsare som skickade fina vantar till dig!
   Jag brukar välja handskar/vantar efter temperatur och efter vad jag ska göra.

 4. Glad Påsk Elisabeth, i morgon blir det påskbuffe med barn och barnbarn, sen hoppas jag att vi kan åka till stugan om det inte blir snöstorm, blåsipporna kanske har kommit upp mellan snödrivorna!

  • Det låter mysigt med påskbuffé med de närmaste. Hoppas ni kan åka till stugan och kolla in blåsipporna. Har ni ett riktigt bra ställe där det är lä och solen når så kan no de små sipporna titta fram. Snöstorm hoppas jag vi slipper!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s