Det blåser storm här omkring

Vilken dag! Jösses vad mycket olika saker som hänt på en och samma dag. Det är drag under galoscherna! Tidig morgon och iväg med bussen till Öland för ett bokat möte på förmiddagen. På vägen tillbaka till fastlandet stannade jag till vid banken och bokade ett möte i nästa vecka. Då ska vi prata pensioner och avsättning till pensioner. Lunch på favoritstället, alltid fullt, ibland kö. Personalen alltid tillmötesgående och kommer ihåg, till exempel fick vi veta att nästa vecka serveras strömming med mos hela veckan som veckans fisk. Bra att veta för den som gillar strömming.

Busvädret blev till rejäl blåst, inte alls skönt. Imorgon ska jag promenera in till stan så då hoppas jag att blåsten lugnat ner sig.

sjal0mössaDen här lilla skapelsen är klar och finns i butiken, sjal och mössa i samma mjuka garn. Mössan med rosett i matchande färger.

Lägenheten ovanpå mig ägs av en man som inte bor där. Han hyr ut den till killen som röker, super och för oväsen. Nu har ägaren, via mig, fått veta hur det är där uppe. Han visste ingenting. Ägaren ringde på min dörr och vi pratade igenom situationen och hade sedan ett samtal med grabben, som visste ägaren skulle komma. Jag förstod nästan det eftersom jag hörde att han dammsög. Det luktade askkopp i hans lägenhet. Vi hade ett bra samtal, mest killen och jag, för ägaren gick mest omkring och kollade hur det såg ut i lägenheten. Lägenheten är på helgerna mer eller mindre ett tillhåll för festande. Killen har hört att jag stängt min balkongdörr när han röker. Han trodde inte att det kändes nere hos mig. Det slutade med att han lovade att skärpa sig, och det tror jag nog att han gör, men bara tills hans druckit!!

Det har varit rörigt idag så jag är ganska mör. Även om jag klär av mig ganska naken behåller jag ändå lite kläder på. Det har tagit ett antal år att jobba på att klara av konflikter. Ofta är det inte så farligt. Det värsta som kan hända är att någon blir förbannad på mig, och det kan jag ta. För mig är det jobbigaste att inte tappa humöret eftersom min stubin är kort. Det har jag jobbat mycket med, att inte gå igång på alla cylindrar samtidigt, utan att hålla mig lugn och konkret i alla situationer.

Nu ska katten och jag ta en fika och sen ska vi mysa, fastän det bara är tisdag.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s