Kalasrapport

Vilket kul kalas! Den lugna och trygga värdinnan började med att presentera oss för varandra. Sen visste vi på ett ungefär vilka vi var. Vi började med rosa bubbel och snittar på servett, ungefär som hos Kungen på Solliden, fast Kungens snittar är mycket mindre. Gårdagens snittar var alla mycket goda. Vi hade kunnat äta oss mätta på bara snittar. Till huvudrätt fick vi en kryddoftande lammgryta med pressad potatis, broccolibuketter och en stor, härlig sallad. Vinet till var mycket mjukt och passade väldigt bra till maten. Alla prisade både mat och vin. Vinet var från Californien, återkommer med namnet när jag kollat det på Systembolaget. Enligt värdinnans uppgift är vinet systembolagspersonalens favorit, i alla fall i den butiken. Till dessert fick vi en fräsch fruksallad i en kryddig lag med hackad choklad över. Efter maten förflyttade vi oss tillbaka till rummet där vi började, för kaffe, choklad och mera prat.

Alla vi damer var i ungefär samma ålder. Två hade hunnit bli änkor. Resten var skilda. Ett par av damerna pratade mest om sina barnbarn, en av damerna pratade inte alls men mest pratade vi om olika kulturevenemang och resor. En av damerna hade i julas varit i Borneo i tre veckor. Anledningen till resan var ett bröllop men på tre veckor hann hon även med äventyr i djungeln. Samma dam hade även varit i Peking under förra året och hade i år andra långväga resor inplanerade. Vi är olika, vad vi gör och hur vi prioriterar i våra liv. En av damerna hade ont i en höft och var tvungen att gå och stå lite då och då. Någon berättade om ett sms hon fått från någon hon inte kände. Det visade sig att en annan av damerna visste två till som fått liknande sms från samme man. Alla dessa tre har namn som börjar på A. Det verkar som han letat upp ensamma damer som han kontaktar genom ett oskyldigt sms, som följs upp av olika frågor. Vi enades om att en varning vore på sin plats, får du ett sms från Fredrik i Vissefjärda, se upp!!

Efter en lång och mycket trevlig kväll var vi två som tog sällskap en bit på vägen. Det var skönt ute, bara någon minusgrad och helt stilla. Vi mötte inte många, varken vandrare, cyklister eller bilar. Det var uppfriskande med en promenad och jag hann läsa några kapital i boken om Zlatan innan nattlampan släcktes.

I morse vaknade jag tidigt och var pigg, var på gymmet före åtta. Då hade jag bara mött en dam med hund. Vi bytte några ord om vädret. Jag tyckte det var en härlig morgon med sol och då säger damen: men det ska bli busväder!

Så olika vi kan se på saker! Jag njöt i stunden och damen förberedde sig för busväder och missade därmed det fantastiska morgonvädret.

Annonser

2 thoughts on “Kalasrapport

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s