Nya fynd

På min väg att hitta rätt i alla kartonger och lådor gjorde jag idag nya fynd. vit ponchoDessa jättefina ponchos passar alla storlekar och värmer mer än du kan tro. Garnet glittrar en aning. Långa snoddar som avslutas med en blomma kan öppna eller stänga till halsringningen. Det finns bara en av varje och båda finns i min butik till verkligt bra pris.

rosa ponchoI lördags satt en av mina medarbetare i ett kök i Västerås och gjorde research i fyra timmar för den dokumentär som är på gång. Idag är samme medarbete i samma ärende på möte med ett idrottsförbund. Det går sakta framåt.

Lunchen idag var vällagad, baconlindad kyckling med råstekt potatis och ädelostsås, rikligt salladsbord och trevlig personal. Jag är mätt och belåten, nöjd och glad.

På väg till lunchen hämtade jag privata varor som jag beställt av en som är anställd på min tidigare arbetsplats, Försäkringskassan. Vi möttes utanför byggnaden på hennes lunch, så ingen kan tycka att hon säljer på arbetstid. Cheferna där fokuserar inte alltid på rätt saker.

Vad jag vet är ännu ingen påve vald. Igår kväll kom det ett stort svart rökmoln ur skorstenen på kapellet. Tidigast imorgon väntas det komma vit rök ur skorstenen på Sixtinska kapellet. Hetaste tipsen  vem som blir ny påve går i riktning mot en italiensk kardinal eller en från Symamerika. Snart får vi svaret. Ingen tror att den nya påven kommer att vara mörkhyad.

Ett annat diskussionsämne är den nyvalda Akademiledamoten på stol nummer sju, Sara Danius, som till vardags jobbar som professor på Södertörns högskola. I morgonsoffan idag var samtliga tyckare överens om att det var ett bra val, och att hon kan väntas bli Akademiens första kvinnliga sekreterare om några år, att efterträda Peter Englund. Sara Danius har flera andra uppdrag, bland annat ledamotsposter i både Vetenskapsrådet och Kungliga Vitterhetsakademien. Hur hon ska förhålla sig till sin företrädare Knut Ahnlund i inträdestalet över honom har hon ännu inte bestämt. Talet ska hon hålla den 20 december. Sara Danius har i sitt cv uppgett att hon bland annat varit yrkesverksam som croupier. Det är inget konstigt i det, för det är säkert många av oss som under en tid eller period haft lite udda jobb. Alla jobb ger en erfarenhet.

2 tankar om “Nya fynd

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s