Lösbröst, fikakackel och iskyla

kringlorLänsmuseet har haft ”kringelvecka”. Här är en del av kringlorna. Som ni kan se är en del fat nästan tomma, men de fylldes på hela tiden. Det var en strid ström av människor som ville ha kringlor just denna fredag. När jag skulle ta plats gick jag mot det stora fönstret och blev bländad, så jag såg inte damerna som satt vid bordet vid fönstret. En höjde armen och vinkade, det var en av damerna i badet. Jag kände inte igen henne utan baddräkt! Vid samma bord satt en tidigare kollega som jag bytte några ord med. Vi hade mycket roligt på jobbet när vi jobbade tillsammans. Det var för ungefär 30 år sedan. Hon är den enda första jag känner som opererats för bröstcancer. Ett av brösten är borta. Istället  fick hon ett inlägg, ett mjukt i hudfärg format som ett bröst med ungefär samma tyngd i som ett bröst. Vid ett tillfälle tog hon fram och visade ”lösbröstet”. Vi fick känna på det. Hon är hur frisk som helst, nu 30 år senare.

Jag provade två kringlor. Båda smakade ungefär likadant, mördeg. U, som också provade två kringlor men bara en var samma som jag provade, tyckte likadant. Museets ”äppelvecka” på hösten är betydligt bättre. Det var väldigt ”kackligt” i fiket idag. Snart vet jag inte var vi ska gå. Vi vill kunna prata utan att skrika och utan att ha en massa prat i öronen. Jag föreslog U, att nästa gång får hon komma hem till mig, för här är det bara grannen som för oväsen, och tack och lov, är han inte alltid hemma.

vårhalsbandVäldigt värfräscht halsband är nytt i butiken. Halsbandet har ganska stora pärlor och är relativt tungt, men det är mycket läckert till rätt kläder.

Jag har börjat lyssna på ”Spinnsidan”. Det ger en extra dimension att berättarna har två olika dialekter som stämmer med personerna i boken. Det är nio skivor totalt och jag har hunnit med tre hittills, och är mycket nöjd.

Det är iskallt ute. Vinden kyler, och så ska det tydligen vara några dagar framöver. Det kan jag inte påverka så det är bara att ta på mer kläder igen! Fortfarande är jag inplastad, vilket är drygt, drygt, att inte kunna se ut och att inte kunna vädra. Det kan jag inte heller påverka, men för varje dag som går så kommer jag närmre den dag då plasten försvinner. Jag tror inte det är många dagar kvar.

Fredagskväll, en kväll då många har fredagsmys med tacos, men inte jag. Jag gillar tacos men det är inte sådan mat jag lagar till mig själv. Då ska man vara flera och ha lite mys. Katten äter inte tacos. Hon är väldigt kräsen, och äter inte leverpastej, men det var kanske fel sort. Vad ska du äta ikväll?

2 tankar om “Lösbröst, fikakackel och iskyla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s